Farmarissa syödään kotimaista ruokaa

Hämeenlinnassa elokuun alussa järjestettävän Farmari Suomenmaatalousnäyttelyn ravintolat saavat Hyvää Suomesta -ravintolatunnuksen.Tunnuksella varustettu ammattikeittiö on sitoutunut käyttämään kaikissaaterioissaan suomalaista lihaa, maitoa ja munia sekä niistä valmistettujaraaka­aineita.

Farmarissa on valittavana useita ruokapisteitä. – Jättiteltan eliRavintola Kurpitsan kymmenen linjastoa kykenevät palvelemaan nopeastinälkäisiä vieraita, vakuuttaa ravintolapäällikkö RIITTA KINNARI.Ravintolaan mahtuu 1 500 aterioitsijaa. Lisäksi ovat pienemmät ravintolatParsa ja Luomu.

Pusuja ja grillimakkaraa

Farmarin kaffiloissa ja rillikaffiloissa tarjotaan valittavaksi Farmarinpusua, viineriä tai Farmarin leivosta. Osassa kahvioita paistetaanmarjaviinereitä ja vadelmamunkkeja. Suolaiseen nälkään on valmistettupitsapatonkia ja grillikahvioissa lisäksi pyttipannua ja grillimakkaraa.

Janoa voi sammuttaa mehuilla, virvoitusjuomilla, lähdevedellä, siiderillätai oluella. Viinin ystävät voivat piipahtaa Ravintola Parsassa taiviinikievarissa maistelemassa paikallisten tuotteiden makuja.

Suussa Sulavaa Hämeestä

Ravintola Suussa Sulavaa Hämeestä sekä ruoka- ja juomakievarit muodostavatFarmarissa makunautintojen alueen Härkätientorilla, Kinnari kertoo.Ruokien raaka-aineet valitaan elokuun sesongin mukaan.

Herkuttelijan ruokalistalla Salaattikievarissa on peltojen jakasvitarhojen runsasta satoa. Kiusauskievarista saa makumaukkaitakiusauksia juureksista ja lihasta, höystettynä tuoreista kasviksistavalmistetulla salaatilla. Kalakievarissa tarjoillaan suomalaistajärvikalaa ja Farmarikievarissa pääsee maistelemaan vaikkapavillisikamakkaraa.

Maissintähkiä ja marjaviinejä

Jälkiruuaksi löytyy Tyrvännöstä poimittuja, mehukkaita mansikoita.Kievarissa keitetään Hattulassa kasvatettuja kullankeltaisia maissintähkiänautittavaksi aidon voin kera. Palanpainikkeeksi maistuvat sahti- javiinikievareiden antimet. Viinikievareissa maistuvat Lepaan ja Rönnvikinmarjaviinit sekä Heikkilän Juustolan juustot. Sahtikievari tarjoaa aitoaLammin Sahtia.

Niskavuoren Rusthollissa on tarjolla kahvia ja nisua sekä monipuolistapuotitavaraa. Lähiruokatorilta löytyy muun muassa paikallisia OsuuskuntaLuontokopan luonnonkeruutuotteita, kylmäpuristettuja Maijalan Tilanhilloja ja mehuja sekä Tuulosrievän perinteellä ja rakkaudellavalmistamaa, puu-uunissa paistettua hiivaleipää.