Uusia salaattilajeja Kuusankoskelta

Lehtosen Puutarha Kuusankoskella on edelläkävijä uusien salaattilajien kokeilijana ja käyttöönottajana. Viime vuosikymmenen puolivälissä Lehtosen puutarha toi jääsalaatin viljelyyn. Nyt tekevät tuloaan wok-pannuun sopivat kiinalaiset vihannekset.

Ruukkusalaattien ympärivuotinen viljely kasvihuoneessa on Suomessa yleisempää kuin missään muualla maailmassa. Muutama kymmenen puutarhaa tuottaa vuosittain 50 miljoonaa ruukkuvihannesta. Perinteisen ruukkusalaatin rinnalla on yleistynyt jääsalaatti ja monet punertavat salaatit kuten tammenlehvä.

– Koko aika täytyy olla tutkimassa uusia kasvivaihtoehtoja, jos mielii pysyä kehityksessä mukana, toteaa Jukka Lehtonen Kuusankoskelta.

– Viimeisimpänä trendinä meillä on kiinalaisten vihannesten kokeilu. Wok-pannuun täytyy saada uusia makuja, perustelee Lehtonen.

– Olemme saaneet asiakkailta paljon hyvää palautetta ja rohkaisua tuotekehitykseen. Kun kokeilimme jääsalaattia viime vuosikymmenen alkupuolella, asiakkaiden vaatimuksesta otimme sen tuotevalikoimaan.