Kunkku tähtää tavallistakin paremmaksi kaupaksi

Vuoden 2022 toiseksi viimeisenä päivänä Espooseen uusi K-Supermarket.  Asiakkaita hemmotellaan herkkutorilla, paikan päällä leivoituilla leivillä ja paistetuilla pitsoilla. Hevissä on tarjolla lähituottajan kurkkuja ja tomaatteja. Lue koko artikkeli numerosta 1/2023, katso video jutun lopusta.

Kauppias Kenneth Brorström korostaa heviosaston merkitystä. Lähituottajan kurkkuja ja tomaatteja on saatavilla sähkön korkeasta hinnasta huolimatta.

PUUTARHA-SANOMAT / ESPOO

Uusi K-Supermarket avattiin uudenvuodenpäivän aatonaattona Espooseen Kehä III ja Turuntien tuntumaan. Rakennusvaiheessa kauppa kantoi paikkakunnan mukaista nimeä, K-Supermarket Mikkelää, mutta lopulta se nimettiin K-Supermarket Kunkuksi.

Kaupan pinta-ala on 2500 neliötä, josta myyntialaa on runsaat 1700 neliötä. Uudisrakennuksen toiseen puoliskoon avataan helmi-maaliskuussa Keskon Onnisen Mega Express -myymälä.

– Kaupan sisällä on 24-paikkainen ravintola, jossa valmistetaan pitsoja ravintola Fat Lizardin reseptin mukaan. Ne ovat osoittautuneet hyvin suosituiksi, kertoo kauppias. Lisäksi tarjolla on arkipäivisin lämmin lounas seisovasta pöydästä sekä brunssi viikonloppuisin, kertoo kauppias Kenneth ”Kenzu” Brorström.

– Meillä on myös paikkakunnalla yli 120 vuotta toimineen Halmeen leipomon jauholeipomo.

Kauppias listaa vahvuuksiksi leivän ohella muutkin tuoreosastot: lihan, kalan ja hevin.

– Meillä on kasvihuonevihannesten lähitoimittaja ja suoraostoja viljelijöiltä tullaan lisäämään kevään mittaan. Marjakauppaa hoitaa ulkopuolinen yrittäjä, mutta marjoja tullaan myymään myös kaupasta.


Kärrypojasta kasvoi kauppias

Kenneth Brorström on työskennellyt vuodesta 1999 lähtien K-Supermarket Kulinaarissa, joka on Espoon keskustassa vain kahden kilometrin etäisyydellä K-Supermarket Kunkusta.  

– Aloitin pullo- ja kärrypoikana ja vastuut kasvoivat eri osastoilla. Vuonna 2007 menin kauppiasvalmennukseen ja vuonna 2009 aloitin kauppiaana Kulinaarissa, jolloin olin nuorin K-Supermarket kauppias.  

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 1/2023, näköislehden hinta on 5 €, tilaajille koko 184 lehden arkisto on ilmainen.