YaraRega – uutuustuote avomaan vihannesten kastelulannoitukseen

Yara tuo markkinoille uuden, avomaan vihanneksille tarkoitetun vesiliukoisten lannoitteiden tuoteryhmän YaraRegan. Suomen markkinoille lanseerattavia tuotteita on kaksi: YaraRega WHITE 13-4-25 ja YaraRega SCARLET 9-0-36. Tuotteita käytetään avomaan kastelulannoitukseen tippu-, tihku- ja sadetuskastelussa.

– YaraRegaa käytetään samalla tavalla kuin YaraTera-vesiliukoisia lannoitteita. Tuotetta voidaan käyttää kaikille yksivuotisille avomaalla viljeltäville kasveille, joilla on käytössä kastelu. Tuotteet eivät sovellu kasvihuoneisiin tai tunneliviljelyyn, kertoo Yaran myyntipäällikkö Raija Roos.

YaraRega tarjoaa viljelijöille kustannustehokkaan tavan hyödyntää kastelua lannoitukseen avomaan vihanneksilla. Kastelu on tullut vuosien saatossa rutiinitoimenpiteeksi sekä maailmalla että Suomessa avomaan puutarhatuotannossa. Kastelun yleistyttyä on myös kastelulannoitus lisääntynyt. Marja- ja hedelmäkasveilla kastelulannoitus on ollut osa viljelytoimenpiteitä jo vuosikymmenten ajan, mutta avomaavihannesten ja perunan kastelulannoitus on ollut vähäisempää. Viimeisten vuosien aikana myös tihkukastelu on yleistynyt avomaan vihanneksilla ja perunalla. Suomessa kastelu ja ennen kaikkea kastelulannoitus ovat edelleen uutta monelle viljelijälle.

Tuotteet valmistetaan Suomessa Yaran Uudenkaupungin tehtaalla. YaraRega-tuotteet ovat myynnissä joulukuun alusta alkaen Puutarhaliike Helle Oy:llä ja Hankkija Oy:llä.