Kesäkukkien tukkutoimitukset alkoivat Männistön Puutarhalta maaliskuun lopussa

Kylmä kevät on viivästyttänyt orvokkikauden aloitusta ja Männistön Puutarhan tukkumyynti käynnistyi vasta maaliskuun lopussa. Puutarha on monipuolistanut kesäkukkien valikoimaa. Suunnitteilla on biolämpöön siirtyminen. Katso 30.3.2022 tehty video jutun lopusta. Lue koko artikkeli Puutarha-Sanominen numerosta 4/2022.

Heli ja Veikko Männistö aloittivat orvokkien tukkukaupan tänä keväänä normaalia 1-2 viikkoa myöhemmin.

PUUTARHA-SANOMAT / LOPPI
Männistön Puutarha sijaitsee metsien keskellä Lopen Pilpalassa. Puutarhan ohjaksissa on jo kolmas sukupolvi. Veikko Männistö joutui ottamaan vastuuta yrityksestä 18-vuotiaana lukiolaispoikana, kun hänen isänsä Sakari Makkonen menehtyi sydänkohtaukseen vuoden 2015 sesongin jälkeen vain 44-vuotiaana.
Veikko pyörittää yritystä äitinsä Heli Männistön kanssa. Myös nuoremmat veljet Otto ja Olavi ovat töissä mukana, minkä opiskeluiltaan ehtivät. Helin sisar Leena Rautalappi hoitaa laskutusta.

Kylmä kausi jarruttaa
Männistön Puutarhan viljelykausi alkoi helmikuun puolivälissä. Orvokkien tukkumyynti käynnistyi maaliskuun 30. päivä, kun kylmä kausi lykkäsi aloitusta viikon edellisvuosiin nähden.
– Jouduimme antamaan orvokeille kasvunsäädettä jo toiseen kertaan, että saimme hidastettua kehitystä, toteaa Heli.
– Viime vuosina siniset ja keltaiset kukat ovat menettäneet hieman suosiotaan, mutta ehkä tänä vuonna niillä voi Ukrainan tilanteen vuoksi olla taas enemmän kysyntää. Vaaleanpunaisen ja pastellin sävyt ovat olleet kysyttyjä, mutta niitä on ollut välillä hankalasti saatavissa. Murrettuja sävyjä on tullut valikoimiin.
Orvokkien uutuuslajikkeita ovat mm. Ice Babies Vanilla, Lavender Pink, Lemon Chiffon, Tiger Eye.

Lue koko artikkeli Puutarha-Sanomien numerosta 4/2002. (Lehden hinta 5€, tilaajille koko 177 lehden arkisto on ilmainen. Katso video!