Tanskalaiset Grönt-kasvisateriat K-kauppojen hyllyille

Kasvipohjaisten tuotteiden suosio kasvaa kaikkialla Pohjoismaissa, ja nyt tanskalainen Tasteful Foods tulee Suomen kasvisruokamarkkinoille menestyvän GRÖNT-brändin kanssa. Yritys tuo tarjolle useita valmisaterioita, joiden avulla suomalaisetkin kuluttajat voivat vähentää lihan käyttöä arjessaan todella helposti. Tuotteet tulevat Keskon valikoimiin.

Suomalaiset ovat siirtyneet vihreämpään ruokavalioon. Tämä käy ilmi Luonnonvarakeskuksen raportissa vuodelta 2020, jossa tarkastellaan suomalaisten ruokailutottumuksia. Suomalaiset ovat vähentäneet sekä lihan että maitotuotteiden käyttöä ja etsivät ostoksia tehdessään kasvipohjaisia vaihtoehtoja.

Tanskalainen Tasteful Foods on seurannut kasvisruokatrendiä pitkään ja on yksi niistä yrityksistä, joka vauhdittavat kasvisruokien suosiota. Syyskuussa Pohjoismaiden nopeimmin kasvava kasvisaterioiden valmistaja lanseeraa Suomen markkinoille neljä herkullista GRÖNT-valmisateriaa. Ateriasarja tulee ensimmäiseksi Keskon valikoimiin. Tasteful Foodsin perustajan ja toimitusjohtajan mukaan vihreä taistelu on voitettavissa, kun tarjotaan tuttuja ja turvallisia makuja.

– Pohjimmiltaan kyse on hyvänmakuisten ruokien valmistamisesta. Luulen, että monet ihmiset ajattelevat edelleen linssipullia ja punajuuripihvejä puhuessaan lihattomista aterioista. Lähtökohtamme oli siis tehdä kasvipohjaisia, maukkaita versioita tunnetuista suosikkiruuista, kuten lasagnesta, chili con carnesta, tikka masalasta ja vihreästä currystä – tietomme osoittavat, että nämä ovat Pohjoismaiden suosituimpia ruokia tällä hetkellä, Anders P. Christensen sanoo.

Tasteful Foods ja sen gourmet-kokit käyttivät vuoden kehittääkseen neljä kasvipohjaista versiota niistä lempiruuista, joista kaikki pidämme. GRÖNT lanseerattiin keväällä menestyksellisesti Norjassa ja Tanskassa, ja nyt ateriat saapuvat Suomen ja Ruotsin markkinoille.

Ruotsin ja Suomen markkinoille tulon myötä GRÖNT on Pohjoismaiden nopeimmin kasvava kasvisruokabrändi. Jo yli 3000 myymälää myy suosittuja GRÖNT-valmisaterioita, mutta tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla.

– Tämä on ollut vauhdikas matka – ensin lanseerasimme tuotesarjan Tanskassa ja Norjassa, jossa olemme jo 1 500 myymälässä ja nyt tulemme Suomen ja Ruotsin markkinoille. Tuotesarjamme erottuu kilpailijoista maun, koostumuksen ja hinnan suhteen. Menestyksemme Tanskassa ja Norjassa perustuu siihen, että tarjoamme parhaita mahdollisia kasviproteiineja, jotka maistuvat hyvältä ja näyttävät tutuilta, esimerkiksi herkullisessa lasagnessa. Tavoitteemme ovat kunnianhimoisia, ja pohjoismaisen lanseerauksen myötä olemme laajentamassa myös Euroopan suurimmille markkinoille Saksaan, Anders P. Christensen sanoo.

Vihreät ateriat pakataan ympäristöystävällisiin pakkauksiin. GRÖNT-pakkaukset valmistaa tanskalainen Faerch, joka toimittaa kestäviä pakkausratkaisuja elintarviketeollisuudelle. GRÖNT-ateriasta voi nauttia puhtaalla omantunnolla kun tietää, että se on kääritty kierrätetyistä pulloista ja tarjottimista valmistettuun pakkaukseen. Faerch voitti innovatiivisesta pakkausratkaisustaan viime vuonna Plastprisen -palkinnon.

Tasteful Foods toimittaa valmisruokia, kuten ateriasalaatteja, voikanaa, juustokakkuja ja voileipiä useiden brändien alla, kuten Food Collective, Tasteful, valikoima omia tuotemerkkejä sekä GRÖNT, jonka tuotteet löytyvät nyt suomalaisistakin pakastealtaista.

Tasteful Foods on ollut innovatiivinen ja suosittu valmisruokien valmistaja seitsemän vuoden ajan. Tuotteita myydään yli 7 000 myymälässä Pohjoismaissa. Tasteful Foods tekee yhteistyötä useiden suurimpien ketjujen ja kauppojen kanssa, mukaan lukien COOP Denmark, Salling Group, ICA Sweden, Axfood Sweden, Convini Sweden, Coop Sweden, COOP Norway ja Reitangruppen Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa sekä Kesko Suomessa.