Harri Hovi Pro Luomun hallituksen puheenjohtajaksi

Pro Luomun syyskokous valitsi tänään yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Harri Hovin K-ryhmästä. Pro Luomu on uudelle puheenjohtajalle tuttu, sillä Harri Hovi on toiminut kaksi kautta hallituksen varapuheenjohtajana.

ProLuomu ry:n puheenjohtajaksi valittu Harri Hovi on Keskon PT Tavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja.

Pro Luomu ry:n hallituksen puheenjohtajaksi on valittu K-ryhmän tavarakaupan ja vastuullisuuden johtaja Harri Hovi. Hän johtaa K-ryhmässä päivittäistuotteiden hankintaa, valikoimia, hinnoittelua ja kampanjointia. Kuluvan vuoden alusta kokonaisuuteen on kuulunut myös päivittäistavarakaupan vastuullisuuden koordinointi.

– On kunnia-asia tarttua Pro Luomun puheenjohtajan tehtävään ja viedä vahvasti kehittyvää luomua eteenpäin yhteistyössä koko ketjun kanssa, kiittää vastavalittu puheenjohtaja Harri Hovi.

– Luomutuotteiden myynti on kehittynyt viime vuosina kaksinumeroisin luvuin. Yhteistyö koko luomuketjussa on yhä toimivampaa, ja Pro Luomu alan keskeisenä järjestönä on vienyt asiaa merkittävästi eteenpäin. Yhteistyö tulee olemaan ratkaisevassa roolissa myös tulevina vuosina. Uusien tuotealueiden ja tuotekehityksen rooli kasvaa entisestään ja yhteinen työmme luomun tunnettuuden eteen on yhä tärkeämpää, Harri Hovi linjaa tulevaa toimintaa.

Pro Luomun perustamiskokouksesta vuodesta 2011 lähtien puheenjohtajana toiminut S-ryhmän Viron ja ensi vuoden alusta myös Pietarin marketkaupasta vastaava johtaja Ilkka Alarotu ei enää asettunut ehdokkaaksi. Hänen kaudellaan Pro Luomu on kasvanut tyhjästä noin 80 jäsenen elintarvikealan vaikuttajaksi. Ilkka Alarotu jättää puheenjohtajuuden hyvillä mielin.

– Kymmenen vuoden aikana Pro Luomu on onnistunut tehtävässään kasvattaa luomutarjonnan määrää ja purkaa luomualan pullonkauloja. Suomalainen luomuketju puhaltaa yhteen hiileen ja kehittää yhdessä markkinaa. Luomussa on kasvupotentiaalia ja se voisi olla suomalaisen elintarvikeviennin veturi. Tätä lupaan olla jatkossakin rakentamassa, sanoo Ilkka Alarotu.

Uusi hallitus aloittaa kaksivuotisen kautensa vuoden 2021 alusta. Hallituksen kokoonpano tulevalla kaudella on: puheenjohtaja Harri Hovi, K-ryhmä; Sampo Päällysaho, S-ryhmä (uusi jäsen); Tuomas Salusjärvi, Valio Oy; Samuli Laurikainen, Snafu Oy; Pasi Tamminen, Lihatukku Harri Tamminen Oy; Niklas Kumlin, Helsingin Mylly Oy; Susann Rännäri, Luomuliitto sekä Johanna Andersson, MTK.

Puutarha-Sanomat -lehden numerossa 10/2020 on Harri Hovin haastattelu otsakkeella ”Keskon juuret ovat kauppiasyrittäjyydessä”, klikkaa lehteen tästä.