Netledin teknologiakumppaniksi puolalainen Vertigo Farms

Netled ja puolalainen maatalousteknologia alan startup-yritys Vertigo Farms ovat ilmoittaneet uudesta teknologiakumppanuudesta. Vertigo Farms käyttää Netledin Vera®-vertikaalista viljelytekniikkaa viljelyprojekteissa. Yhteistyö on jo alkanut, ja tavoitteena on saada ensimmäiset kasvit kasvamaan vuoden 2021 alussa.

Netledin tiimi Vera-vertikaaliviljelylaitteiston julkistamisen yhteydessä. Niko Kivioja on toinen vasemmalta. Lue lisää Puutarha-Sanomat nro 3/2018

Vertigo Farms on ensimmäinen julkisesti tunnettu eurooppalainen toimija, joka tuottaa luonnonuutteita sisätiloissa kasvatetuista kasveista. Pääasiassa yrttejä kasvatetaan ja jalostetaan kestävällä tavalla ilman kemikaalien käyttöä ympäri vuoden sääolosuhteista riippumatta.

– Vertigo Farmsilla uskomme, että vertikaalinen viljely palvelee tulevaisuudessa paitsi suoraan kulutukseen tarkoitetuissa tuotteissa myös siten, että vertikaalinen viljely toimii perustana korkealaatuisile luonnonuutteille elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa, kommentoi Vertigo Farmsin toimitusjohtaja Dawid Drzewiecki.

Yhtiö kehittää tutkimuslaboratorioiden ja yliopistojen kanssa menetelmiä kasvien optimaalisille olosuhteille ja ravinnolle kasvien kasvattamiseksi. Jokainen laitostyyppi vaatii erilaista lähestymistapaa. Aluksi yritys kokeilee safloria (Carthamus tinctorius), liperiä (Levisticum officinale)  ja oopiumunikkoa (Papaver somniferum), mutta matkalla on enemmän lajeja.

Netledin toimitusjohtaja Niko Kivioja kommentoi uutta kumppanuutta:

– Vertigo Farmsilla on erittäin mielenkiintoinen lähestymistapa luonnonuutteiden tuottamiseen. Netled on ylpeä Vertigon teknologiakumppanuudesta. Tämän lisäksi viljelyasiantuntijamme ovat erityisen innoissaan saadessaan tietoa uusista, eksoottisemmista kasveista, jotka kasvavat vertikaalisessa viljely-ympäristössä.

– Maailmanlaajuisesti näemme valtavia mahdollisuuksia tuottaa korkealaatuiset standardit täyttäviä kasveja vertikaaliviljelyllä yleisempien lehtivihannesten rinnalla.

– Vertigo Farmsin missiona on jalostaa ja toimittaa korkealaatuisia luonnollisia ainesosia uusimpien ratkaisujen avulla. Tämä tavoite sopii loistavasti Netledille, koska yrityksen tavoitteena on tarjota parasta tekniikkaa, asiantuntemusta ja ohjausta vertikaalisen maatalouden hankkeille ja toimijoille ympäri maailmaa, sanoo Kivioja.