Berner Oy osti siivun Apetit Oyj:stä

Berner Oy on allekirjoittanut 12.5.2020 sopimuksen noin 7 % osuuden hankkimisesta pörssiyhtiö Apetit Oyj:stä.  Bernerin omistukseen on siirtynyt 445 867 osaketta 4,1 miljoonalla eurolla.

Hankinnan tarkoituksena on vahvistaa edelleen sitoutumistamme suomalaiseen elintarviketuotantoon sekä nykyistä yhteistyötämme vilja- ja tuotantopanoskaupassa Apetit Oyj:n Avena Nordic Grain Oy:n kanssa.

– Berner on ollut yli 100 vuotta mukana kehittämässä suomalaista maataloutta. Koronapandemia on myös osoittanut, kuinka tärkeää kotimaisen ruokaketjun kehittäminen on, ja haluamme olla vahvasti kehityksessä mukana jatkossakin, taustoittaa Berner Oy:n toimitusjohtaja Antti Korpiniemi.

– Yhteistyömme sekä Avena Nordic Grainin että Sucroksen kanssa ovat vahvistaneet tavoitettamme palvella yhdessä kumppaneidemme kanssa suomalaisia viljelijöitä entistä paremmin ja laajemmin. Aloitimme vuonna 2018 tiiviimmän yhteistyön Avena Nordic Grain Oy:n kanssa Viljelijän Avena Bernerinä yhdistetyllä myynti- ja hankintaorganisaatiolla.

– Sucroksen kanssa aloitimme yhteistyön sokerijuurikkaan sopimushankinnassa vuonna 2019. Molempien yhtiöiden kanssa yhteistyötä on tehty jo aiemmin vuosikymmenten ajan, toteaa Korpinimi

– Omistajuuden myötä olemme entistäkin vahvemmin sitoutuneet kumppanuuteemme Viljelijän Avena Berner -organisaatiossa sekä Sucroksen kanssa tehtävässä sokerijuurikkaan sopimushankinnassa. Tärkeintä meille on tarjota viljelijöille heidän tarvitsemiaan palveluja ja tuotteita mahdollisemman laadukkaasti ja tehokkaasti, Viljelijän Bernerin liiketoimintajohtaja Kalle Erkkola kertoo.

—-

Berner Oy on vuonna 1883 perustettu vakavarainen suomalainen kuuden liiketoiminta-alueen perheyritys, jonka laadukkaat kotimaiset ja kansainväliset brändit ovat kiinteä osa suomalaista arkea. Tunnettuja oman tuotannon brändejämme ovat mm. LV, XZ, Herbina, Rajamäen, Heti, Lasol ja Korrek.

Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 303,9 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 510. Pääkonttorimme, tuotekehityksemme ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, tytäryhtiömme Ruotsissa, Norjassa ja Baltiassa.