Närpiön Vihannekselle laatusertifikaatti

Osuuskunta Närpiön Vihannes kehitti toimintaansa ISO 22000 -sertifikaatilla. Se näkyy myös kuluttajien ruokapöydässä tasalaatuisempina kasvihuonevihanneksina.

Bureau Veritaksen edustajat luovuttivat Närpiön Vihannekselle ISO 22000 -sertifikaatin.

Toimitusjohtaja Stefan Skullbacka kertoo, että kesäkuussa myönnetty ISO 22000 -laatusertifikaatti on osa Osuuskunta Närpiön Vihanneksen jatkuvaa kehittämistyötä. Se osoittaa, että yrityksessä hoidetaan asiat kansainvälisten laatustandardien edellyttämällä tavalla.

– Haluamme olla edelläkävijä kotimaisten puhtaiden ja turvallisten kasvihuonevihannesten tuotannossa. Sertifikaatin avulla voimme vakuuttaa myös kuluttajat, että tämän tuotemerkin alla kasvaa vain hyviä tuotteita.

Uusi laatusertifikaatti koskee logistisesti tärkeitä vihannesten lajittelu- ja pakkaamotoimintoja. Se on osa määrätietoista kehittämistä, jota Närpiön Vihannes tekee. Seuraavana on vuorossa ympäristöjärjestelmän rakentaminen.

– Kuluttajien vaatimukset ruokaa kohtaan ovat kasvaneet. Yhä useampi haluaa tietää, mistä heidän perheensä ruoka tulee ja miten se on tuotettu. Osuuskuntamme tuottamien kasvihuonevihannesten taustalla on aitoja tarinoita ja määrätietoista työtä kotimaisuuden eteen.

Vapaaehtoinen tuoteturvallisuusstandardi vahvistaa lakisääteistä omavalvontajärjestelmää. Se myös täydentää jo aikaisemmin osuuskunnan viljelijöille myönnettyjä IP-Kasvikset perussertifiointeja. Se on alkutuotannon elintarviketurvallisuuteen perustuva sertifiointijärjestelmä.

Auditoijana toimi Bureau Veritas. Laatusertifikaatti luovutettiin virallisesti Närpiön Vihannekselle 25. kesäkuuta pidetyssä tilaisuudessa.

Pakkaamotoimintoja koskeva sertifikaatti.