Suomen Palvelutukkurit Oy ostaa Vihanneskolmion

Suomen Palvelutukkurit Oy ostaa Vihanneskolmio Oy:n, joka tunnetaan markkinointinimellään Palvelutukku Kolmio. Koko osakekanta siirtyy Palvelutukkureiden omistukseen 15.9.2017. Vuodesta 1977 alkaen Vihanneskolmio on palvellut asiakkaitaan Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan talousalueilla HoReCa ja VK- sektoreilla. Yhtiön liikevaihto on 11 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa 34. Yhtiöllä on omat noin 3000 neliön toimitilat Lahdessa.

Jouko Loikas perusti Vihanneskolmion vuonna 1977.

”Vihanneskolmio jatkaa tutuissa käsissä, kun Suomen Palvelutukkurit Oy ostaa yrityksen. Perheyrityksestä ei löytynyt jatkajaa, niin tämä on kaikille paras ratkaisu”, toteaa Palvelutukkureiden toimitusjohtaja Riku Vuori. Tämän kaupan myötä alueellinen palvelu säilyy omalla alueella.

Suomen Palvelutukkurit Oy eli Patu on suurkeittiötä palveleva tukkukauppaketju. Patu-Palvelutukkurit perustettiin kesällä 1997, kun ryhmä yksityisiä tukkuliikkeitä päätti yhdistyä suurkeittiöitä palvelevaksi ketjuksi. Suomen Palvelutukkurit Oy:n omistavat vahvat suomalaiset tukkukaupan perheyritykset Kimmon Vihannes Oy, Tukkutalo Heinonen Oy, Palvelutukku Itä-Suomi Oy, Kanta-Hämeen Tuoretuote Oy, Kasvishovi Oy sekä Palvelutukku Immonen Oy. Pisimmät tukkurit ovat toimineet alalla jo lähes 60 vuotta.

Samassa yhteydessä toimitusjohtajana Lahdessa aloittaa Ilpo Paasolainen. Hänellä on päivittäistavaratukkukauppa-alalta vankka ja pitkä työkokemus.