Monnin kauppiastarina Leppävirralla päättyi

Monnin suku on tehnyt kauppaa jo yli 80 vuotta Leppävirran kirkonkylällä. Kauppias Oskari Monni lopettaa kaupan pidon ja uusina kauppiaina syyskuun alussa aloittavat Vesa ja Ulla Immonen. Samalla kaupan nimi muuttuu K-supermarket Monnista K-Supermarket Leppävirraksi.

Vesa ja Ulla Immonen ovat uusi kauppiaspari Leppävirran K-supermarketissa.

Oskari Monni on jo neljännen polven kauppias Leppävirralla. Hänen isoisänsä isä Antti-Veikko Monni aloitti kaupanpidon samalla tontilla 30-luvun alkupuolella. Ajan tyyliin kaupan takana teurastettiin eläimet ja tuotiin sieltä myyntiin kauppaan. Veikko Monni oli taitava teurastaja, ja hän kiersi kauppiaan työn lisäksi pitäjällä teurastamassa eläimiä. Kaupan pitoa jatkoi Veikon vanhin poika Antero Monni vaimonsa Kaarinan kanssa. Heidän aikanaan rakennettiin uusi kaupparakennus, joka sitten traagisesti paloi 28.7.2012. Anteron ja Kaarinan poika Jyrki oli tuolloin kauppiaana.

Väistötilat löytyivät entisen Spar-kaupan tiloista, joista päästiin keväällä 2015 muuttamaan takaisin entiselle paikalle. Uusi kaupparakennus on yksi moderneimmista. Se on puurakenteinen ja sopii miljööseen. Jyrki Monni menehtyi kesällä 2013 ja kauppiasyrittäjäksi tuli neljännen polven kauppias Oskari Monni.

Hyvään mieleen panostetaan

Vesa ja Ulla Immosen kauppiasura on kestänyt yli 20 vuotta. He siirtyvät Leppävirralle Kuopion Petoselta.

– K-Supermarket Leppävirta on puitteiltaan nykyaikainen ja toimiva. Meille on kunnia-asia päästä jatkamaan Monnin perinteikkään kauppiassuvun työtä. Aiomme kehittää kaupan valikoimia entisestään ja tuoda niihin asiakkaitamme kiinnostavia tuotteita ja palveluja, sanovat Immoset.

Immoset haluavat toiminnallaan satsata siihen, että asiakkaille syntyy kaupassa käydessä hyvä fiilis ja siellä on kiva käydä.

– Meille on kauppiasuran aikana ollut aina tärkeää, että henkilökunta viihtyy työssään. Töihin pitää olla mukava tulla ja myös kotiin lähtiessä pitää olla hyvä fiilis. Uskomme, että tämä välittyy myös asiakkaille ja että asiakas kokee saaneensa kauppareissulta enemmän kuin mitä on tullut hakemaan.

K-Supermarket Monnin nykyinen kauppias Oskari Monni kiittää asiakkaitaan vuosien ja vuosikymmenten yhteistyöstä ja toivottaa menestystä uudelle kauppiasparille.