Viherfirma Vuoden työnantajaksi

Viher- ja ympäristörakentamisen monialayritys VRJ Group Oy valittiin Vuoden Työnantajaksi Maaseudun Työnantajaliitto MTA:n syyskokouksessa tänään 12. joulukuuta.

MTA:n syyskokouksessa julkistettiin VRJ Group Oy:n valinta Vuoden työnantajaksi. Vasemmalta varatoimitusjohtaja Henrik Bos, hallituksen puheenjohtaja Olavi Järvenpää ja MTA:n toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola.
MTA:n syyskokouksessa julkistettiin VRJ Group Oy:n valinta Vuoden työnantajaksi. Vasemmalta varatoimitusjohtaja Henrik Bos, hallituksen puheenjohtaja Olavi Järvenpää ja MTA:n toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola.

Vuoden Työnantajan valintakriteereissä painotetaan yrityksen laadukasta toimintaa työnantajana. VRJ Group on panostanut paljon työntekijöiden työhyvinvointiin, työturvallisuuteen ja osaamiseen.

– Olemme tehneet konsernissa todella kattavan työntekijöiden osaamis- ja koulutuskartoituksen, jossa selvitettiin työntekijöiden ammattitaitoa sekä tarvetta kehittää omaa osaamistaan, kertoo varatoimitusjohtaja Henrik Bos VRJ Länsi-Suomi Oy:stä.

VRJ on myös monien alan ammattiin valmistuvien työssäoppimispaikka ja konsernissa suoritetaankin useita ammattiosaamisnäyttöjä vuosittain. VRJ on panostanut myös maahanmuuttajien sekä muissa maissa opiskelevien työssäoppimiseen ja onkin tunnettu monikulttuurisesta työväestään.

– VRJ arvostaa osaajiaan ja on valmis panostamaan henkilöstöönsä ja heidän kehitykseensä, jotta kaikilla on hyvä, vakaa ja turvallinen työpaikka. Nämä ovat VRJ konsernin ydinarvoja, toteaa hallituksen puheenjohtaja ja toinen omistajista Olavi Järvenpää.

Olavi Järvenpää aloitti viherrakentajan uransa 1970-luvun lopulla Oulussa. Oma työn ohella iltaisin ja viikonloppuisin tehdyistä viherrakennustöistä oli kysyntää, joten pikkuhiljaa alettiin siirtyä varsinaiseen yritystoimintaa. Vuonna 1981 Olavi perusti veljensä Pekan kanssa Viherrengas Oy:n. Pari vuotta perustamisen jälkeen palkattiin ensimmäinen työntekijä, joka työskentelee yhä yrityksen palveluksessa.

Tällä hetkellä VRJ Group on valtakunnallinen rakennusalan monialatoimija, johon kuuluu useita yrityksiä eri paikkakunnalla. Yritys työllistää keskimäärin 350 työntekijää vuodessa. Liikevaihto oli viime vuonna 70 miljoonaa euroa.