Neljälle K-Marketille yksi kauppias

 Sami Mustonen aloittaa K-kauppiaana Helsingissä. Kauppaverkosto koostuu neljästä kaupasta, joista kaksi on entisiä Siwoja ja yksi kokonaan uusi K-Market, joka avaa ovensa huhtikuussa 2017.

K-kauppias Sami Mustonen, 44, aloittaa oman kauppaverkoston rakentamisen lokakuussa, jolloin hän aloittaa kauppiaana K-Market Fredalla. Kevääseen mennessä Mustonen luotsaa neljää K-Marketia Helsingin kantakaupungissa.

Sami Mustonen saa johdettavakseen neljä K-markettia Helsingin kantakaupungista.
Sami Mustonen saa johdettavakseen neljä K-markettia Helsingin kantakaupungista.

– Odotukseni ovat työntäyteiset seuraavia vuosia silmällä pitäen. Neljässä kaupassa riittää haastetta moneksi vuodeksi eteenpäin. Tärkein tavoitteeni on supertyytyväinen asiakas. Tämä tavoite täytyy kauppiaana lunastaa joka päivä, Mustonen toteaa.

Kaupoista kaksi muuttuu syksyn ja talven aikana Siwasta K-Marketiksi. Neljäs kauppa on täysin uusi K-Market Lönkan Herkku.

– Lönkan Herkku mahdollistaa uusien ja suurempien tilojen puolesta muita kauppoja laajemman valikoiman. Tavoitteeni on tehdä tästä huolehtiva ja aito ruokakauppa helsinkiläiselle. Panostamme laadukkaaseen hedelmä-, vihannes- ja leipävalikoimaan unohtamatta tuoreita paistotuotteita ja salaattibaaria. Haluan tuoda myös pientä arjen luksusta herkutteluun. Kaikissa kaupoissani tärkeintä kuitenkin on, että haluamme kuunnella asiakkaitamme ja muokata valikoimamme juuri heille sopivaksi, Mustonen kertoo.

 Kauppoihin yhteensä 30 työntekijää.

Sami Mustonen on suorittanut kauppiasharjoittelun K-Market Perkkaalla ja K-Market Roihuvuoressa. Mustonen on aiemmin toiminut myyntijohtajana Hewlett-Packardilla, liiketoimintapäällikkönä WM-datalla, talouspäällikkönä VR-Osakeyhtiössä ja pääkirjanpitäjänä Keskolla. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri Vaasan Yliopistosta pääaineenaan laskentatoimi. Mustonen pitää ruoanlaitosta ja ylimääräinen vapaa-aika kuluu kesäisin ilmailun parissa.

Siwat ja Valintatalot muutetaan K-Marketeiksi vuoden 2017 kevääseen mennessä. Vuoden 2018 aikana kaikki K-Marketiksi muutetut kaupat on siirretty K-kauppiaiden hallintaan. Arviolta 20 K-Marketiksi muutettua Siwaa ja Valintataloa siirtyy K-kauppiaille loppuvuoden aikana ja ensi vuonna jopa 200 kauppaa saa K-kauppiaan.

Samalla Kesko on siirtymässä liiketoimintamalliin, jossa yhdellä kauppiaalla voi olla useita kauppoja.

Sami Mustosen kaupat Helsingissä:

  • K-Market Freda, aloittaa kauppiaana 3.10.2016
  • K-Market Lönnrotinkatu (nykyinen Siwa Lönnrotinkatu muutetaan K-Marketiksi viikolla 45), aloittaa kauppiaana 13.2.2017
  • K-Market Eerikinkatu (nykyinen Siwa Eerikinkatu muutetaan K-Marketiksi alkuvuonna 2017), aloittaa kauppiaana 22.5.2017
  • K-Market Lönkan Herkku, kokonaan uusi K-ruokakauppa osoitteessa Albertinkatu 27 aukeaa huhtikuussa 2017

– – –
Lue Kesko lähikauppastrategiasta lisää: www.puutarha-sanomat.fi –> Lehdet
Varatoimitusjohtaja Jorma Rauhala: Kesko satsaa lähikauppoihin ja lähiruokaan
Puutarha-Sanomat nro 7/2106, klikkaa näköislehteen tästä.