Pohjolan Peruna Oy on mukana Anuga-messuilla 10.–14.lokakuuta 2015 Kölnissä.
– Esittelemme osastollamme Lapin puikula-perunalajikkeesta valmistettuja Lapland Fries-maalaisranskanperunoita, kertoo toimitusjohtaja Paavo Liestalo.

Liestalon mukaan Lapin puikula-perunat ovat ihanteellisia ranskanperunoiden valmistukseen runsaan makunsa ja korkean tärkkelyspitoisuutensa vuoksi.
– Tuote on ”fine dining”-tuote, jota ei ole tarkoitus valmistaa suuria määriä, vaan haluamme tarjota tuotetta juuri niille ravintoloille, jotka tällaista uniikkia tuotetta etsivät.
Lapissa on vain muutama Lapin puikula-lajiketta viljelevä perunanviljelijä ja sen vuoksi, sekä pohjoiset kasvuolosuhteet huomioon ottaen, perunan saatavuus on rajallista.
– Perunatuotteemme ovat 100-prosenttisesti kotimaista perunaa ja työtä. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja suurin osa myös laktoosittomia, joten ne sopivat myös erikoisruokavaliota noudattaville, sanoo Liestalo.

Pohjolan Peruna Oy käyttää tuotannossaan bioenergiaa, joka tuotetaan omassa energialaitoksessa Vihannissa. Yritykselle on myönnetty ISO 14001-ympäristösertifikaatti ja Pohjolan Peruna Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita. Jatkuva valvonta takaa ensiluokkaisen laadun ja jäljitettävyyden tuotteille.
Pohjolan Peruna Oy on suomalainen perunanjalostuslaitos Pohjois-Pohjanmaalta. Se on valmistanut kotimaisia perunatuotteita jo vuodesta 1962. Perunatuotevalikoimaan kuuluvat kuluttajille suunnatut Mummon-tuotteet ja HoReCa-käyttöön tarkoitetut Mestari- ja Kisälli-tuotteet. Pohjolan Peruna Oy tunnettiin aiemmin nimellä Profood Oy. Yhtiön nimenmuutos astui voimaan 10.6.2013