Pohjolan Peruna vie Puikulan Anugaan

Pohjolan Peruna Oy on mukana Anuga-messuilla 10.–14.lokakuuta 2015 Kölnissä.

– Esittelemme osastollamme Lapin puikula-perunalajikkeesta valmistettuja Lapland Fries-maalaisranskanperunoita, kertoo toimitusjohtaja Paavo Liestalo.

Paavo Liestalo johtaa Pohjolan Peruna Oy:tä.
Paavo Liestalo johtaa Pohjolan Peruna Oy:tä.

Liestalon mukaan Lapin puikula-perunat ovat ihanteellisia ranskanperunoiden valmistukseen runsaan makunsa ja korkean tärkkelyspitoisuutensa vuoksi.

– Tuote on ”fine dining”-tuote, jota ei ole tarkoitus valmistaa suuria määriä, vaan haluamme tarjota tuotetta juuri niille ravintoloille, jotka tällaista uniikkia tuotetta etsivät.

Lapissa on vain muutama Lapin puikula-lajiketta viljelevä perunanviljelijä ja sen vuoksi, sekä pohjoiset kasvuolosuhteet huomioon ottaen, perunan saatavuus on rajallista.

– Perunatuotteemme ovat 100-prosenttisesti kotimaista perunaa ja työtä. Kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja suurin osa myös laktoosittomia, joten ne sopivat myös erikoisruokavaliota noudattaville, sanoo Liestalo.

Puikula-maalaisranskalaiset on tarkoitettu "fine dining" -ravintoloille.
Puikula-maalaisranskalaiset on tarkoitettu ”fine dining” -ravintoloille.

Pohjolan Peruna Oy käyttää tuotannossaan bioenergiaa, joka tuotetaan omassa energialaitoksessa Vihannissa. Yritykselle on myönnetty ISO 14001-ympäristösertifikaatti ja Pohjolan Peruna Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita. Jatkuva valvonta takaa ensiluokkaisen laadun ja jäljitettävyyden tuotteille.
Pohjolan Peruna Oy on suomalainen perunanjalostuslaitos Pohjois-Pohjanmaalta. Se on valmistanut kotimaisia perunatuotteita jo vuodesta 1962. Perunatuotevalikoimaan kuuluvat kuluttajille suunnatut Mummon-tuotteet ja HoReCa-käyttöön tarkoitetut Mestari- ja Kisälli-tuotteet. Pohjolan Peruna Oy tunnettiin aiemmin nimellä Profood Oy. Yhtiön nimenmuutos astui voimaan 10.6.2013