Hullu kauppias Sampo Kaulanen startup-Heimoon

Äkäslompolassa sijaitsevan Jounin Kaupan kauppias Sampo Kaulanen on lähtenyt mukaan osakkaaksi mielen hyvinvoinnin yhteisöön Heimoon.

Sampo Kaulasen haastattelu on luettavissa Puutarha-Sanomien arkistosta (nro 6/2014)
Sampo Kaulasen haastattelu on luettavissa Puutarha-Sanomien arkistosta (nro 6/2014)

Heimo on sensitiivisten asioiden sosiaalinen media, jossa ihmiset auttavat toisiaan ja voivat tarvittaessa olla yhteydessä myös ammattiauttajiin. Sampo taas tunnetaan tempauksistaan sosiaalisessa mediassa, mutta hän on myös avoimesti halunnut kertoa elämän vaikeista hetkistä muille.

– Olen itse kokenut jonkin verran mielialahäiriöitä ja saanut myös apua. Jokaisella on jossakin vaiheessa elämää hetkiä, jolloin tarvitsisi vertaisapua. Sen takia haluan olla mukana auttamassa Heimoa auttamaan ihmisiä ja osallistua mielen hyvinvoinnin edistämiseen, kuvailee Sampo Kaulanen.

Sampo nimittää itseään Hulluksi kauppiaaksi madaltaakseen muidenkin kynnystä hakea apua ja puhua asioista varhaisessa vaiheessa.

– On ok olla vähän erilainen ja netin kautta voit löytää myös samankaltaisia ihmisiä, jotka ovat kokeneet saman.

Heimon missiona on auttaa ihmisiä auttamaan toisiaan ja Sampo on omilla teoillaan toiminut esikuvana sadoille tuhansille ihmisille maailmassa. Heimossa Sampo toimii yhteisön sananlähettiläänä ja auttaa palvelun kehittämisessä.

Puutarha-Sanomat -lehti haastatteli Sampo Kaulasta viime heinäkuun lehdessä, lue juttu ”Jounin kaupasta tykätään”. Nyt  facebook-tykkäyksiä on jo yli 270 000.