Petteri Orpo maa- ja metsätalousministeriksi

Aloittava pääministeri Alexander Stubb on täydentänyt Kokoomuksen ministeriryhmää, kun väistyvä pääministeri Jyrki Katainentähyilee hommia Brysselistä ja kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen valittiin europarlamenttiin. Tilaa sai antaa myös maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, koska hän ei asetu ehdolle kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi nousee Petteri Orpo.

Antti Petteri Orpo on syntynyt vuonna 1969 Köyliössä. Hän on varsinaissuomalainen kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Orpo valittiin eduskuntaan vuoden 2007 vaaleissa ja vuoden 2011 eduskuntavaaleissa hänet valittiin toiselle kaudelle.

Koulutukseltaan Orpo on valtiotieteen maisteri, pääaineena taloustiede, ja sotilasarvoltaan reservin yliluutnantti.

– Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb on joukkueensa pelaajat valinnut. Tämä on ymmärrettävää ja täysin hyväksyttävää. Joukkue on erinomainen ja uskon, että tällä tiimillä koko Suomi viedään nousuun, toteaa Koskinen.

– Lähikuukaudet keskityn kotitilani töihin, joita on viimevuosilta riittävästi rästissä. Katsotaan sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Olen tyytyväinen tähän kolmen vuoden ajanjaksoon. Ministeriössä on ollut hyvä tekemisen meininki. Iso maatalouspolitiikan uudistus on 99-prosenttisesti valmis. Lähes kaikki metsälait on ajantasaistettu ja loputkin ovat viimeistelyä vaille valmiit. Ministeriön organisaatio on uudistettu ja tutkimuslaitokset yhdistetään tehokkuuden lisäämiseksi, pohtii Koskinen.

– Nyt on oikea aika vaihtaa viestikapulan viejää ruoka ja luonnonvara-asioissa. Toivotan seuraajalleni Pettero Orpolle menestystä hänen vaativassa tehtävässään luonnonvarojen kestävän käytön ja ruuan tuotannon turvaamisessa, sanoo Koskinen.