Mansikan satokausi alkanut

Mansikan satokausi on jo alkanut Suonenjokea myöten. Mansikan junamyynti aloitetaan tiedotustilaisuudella torstaina 27.6.2011 klo 8.00 Suonenjoen rautatieasemalla. Mansikanmyyjät mansikoineen nousevat klo 8.49 Mikkeliin lähtevään Inter City 74-junaan. Mansikoita myydään Mikkeli – Kuopio välillä ja myynti kestää reilun kolmen viikon ajan.Suonenjoen mansikkaa myydään yhden välivuoden jälkeen jo 18. kerran Savon radan junissa. Mansikan junamyyntikampanja toteutetaan yhteistyössä Suonenjoen kaupungin, VR:n henkilöliikenteen, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimiston ja Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen kanssa. Yhteistyökumppaneiden tavoitteena on tarjota junamatkustajille edullisesti mahdollisuus raikkaaseen ja terveelliseen herkkuhetkeen ja samalla edistää seudun ja marjaelinkeinon tunnettuutta sekä nuorten työelämään tutustumista.

Mansikan junamyyntikampanjaa varten Suonenjoen kaupunki on palkannut neljä mansikanmyyjää ja yhden mansikankuljettajan. Kuljettajan tehtävänä on tuoda juuri poimitut mansikat tuoreina junamatkustajien ulottuville, Suonenjoen rautatieasemalle, josta mansikat lastataan juniin mansikanmyyjille. Maistuvat mansikat tuottaa mansikanviljelijä Matti Kauppinen Jussilan marjatilalta, Suonenjoen Kärkkäälästä.

Marjan myyjille on suunniteltu varta vasten marja-aiheiset työasut, joten he erottuvat matkustajien joukossa liikkuessaan ja luovat näin suonenjokelaiselle laatumansikalle ” kasvot” tarjotessaan mansikkaelämyksiä kiskoilla matkaaville.

Nyt mansikoita suuhun ja säilöön!

– Mansikan pääsatokausi on nyt käynnissä Suonenjoen seudulla. Mansikat ovat kehittyneet viimeaikaisten suotuisten säiden ansiosta nopeasti. Aurinko, lämpö ja vesi ovat antaneet mansikoille edustavan ulkonäön lisäksi tosihyvän maun, kertoo toiminnanjohtaja Eeva Leppänen Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksestä.

– Suurimmat mansikkamäärät poimitaan kesäkuun lopulta lähtien runsas pari viikkoa. Pääsatokausi on tänä kesänä lyhyt; vain muutaman viikon, varoittaa Leppänen.

Lajikkeista Honeoyta poimitaan parhaimmillaan. Uutuus lajikkeiden Eliannyn ja Rumban poiminta on myös käynnissä. Polkan poimintakin on jo käynnistynyt monella tilalla. Seuraavat viikot mennään sitten Polkan ”tahtiin” ja seuravana kypsyykin jo Florence.