Keskolle toinen ruokakauppa Pietariin

Ruokakesko avasi torstaina 16. toukokuuta toisen ruokakauppansa Pietarin alueella. Kaupan avaus onnistui erinomaisesti. Ruokakeskon tavoitteena on avata kahden toimivan kaupan lisäksi vielä kaksi uutta isoa ruokakauppaa Pietarin alueella vuoden 2013 loppuun mennessä ja jatkaa sen jälkeen laajentumista Pietarin ja myöhemmin myös Moskovan alueella.

Tavoitteena on 500 miljoonan euron liikevaihto ja positiivinen tulos vuoteen 2017 mennessä. Keskolla on myös 15 K-rauta- ja 21 Intersport-kauppaa Venäjällä.

Pietarin ensimmäinen K-ruoka-kauppa avattiin Primorskin kaupunginosassa 5.12.2012. Ruokakeskon Venäjän maajohtaja Kari Heiskasen mukaan tuoreutta, hyvää laatua ja suomalaisia tuotteita painottava konsepti on otettu erinomaisesti vastaan.

– Ensimmäisen ruokakaupan myynti ja asiakastyytyväisyystulokset ovat ylittäneet selvästi asetetut tavoitteet.

Nyt avattu toinen kauppa sijaitsee Vsevolozhskin kaupungissa n. 7 km:n etäisyydellä Pietarin kehätiestä osoitteessa Doroga Zhizni 12. Vsevolozhsk on kasvava kaupunki, jossa sijaitsee mm. kansainvälisen autoteollisuuden tehtaita. Kauppa sijaitsee Pietarin keskustaan johtavan päätien risteyksessä.

Myyntialaltaan noin 4 000 m2:n kokoinen kauppa toimii Keskon omistamassa kiinteistössä. Tontilla on noin 300 autopaikkaa.

– Myös tässä kaupassa painopisteenä ovat laadukkaat hedelmät, vihannekset ja kasvikset, leipä sekä lihan, kalan ja valmiin ruuan palvelutiskit sekä oma jauholeipomo, kertoo Kesko Food Rus:n toimitusjohtaja Oleg Buyalski.

S-ryhmällä on Pietarissa jo 13 Prismaa. SOK Retail Int. Oy:n toimitusjohtaja Vesa Punnonen kertoo, että tavoitteena on avata Pietariin 30 Prismaa.