Eeva Leppänen Marjanviljelijöiden toiminnanjohtajaksi

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtajaksi on valittu hortonomi Eeva Leppänen Kuopiosta. Hän aloittaa työt kesäkuun aikana. Edellinen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Ilkka Voutilainen jäi eläkkeelle syksyllä.

Eeva on syntynyt Keski-Suomessa Kannonkoskella pienellä maatilalla 1950-luvulla. Hortonomiopintojen jälkeen hän on toiminut puutarha-alan opetustehtävissä Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa. Omaa yritystoimintaa oli avomaanvihannes- ja perunatuotannosta noin puolenkymmentä vuotta. Tämän yrityksen toiminta jatkuu vieläkin aikaan muuntuneena.

Pohjois-Savoon Eeva tuli 1984 Kuopion läänin maatalouskeskuksen palvelukseen perunan- ja vihannestuotannon neuvojaksi. Alkuvuosista asti Pohjois-Savon luomutuotannon neuvontatehtävät ovat vaihtelevasti kuuluneet hänen tehtäviinsä. 1990-luvun puolivälistä runsaat kymmenen vuotta hän on toiminut ProAgria Pohjois-Savon laatupäällikön tehtävissä. Saman ajan Eeva on toiminut myös maatilojen laatu- ja johtamisjärjestelmien koulutus-, ohjaus- ja auditointitehtävissä.

2008 jälkeen Eeva palasi peruna- ja puutarhatilojen yritysneuvonnan tehtäviin. Tehtäviin on kuulunut koko Itä-Suomen ProAgrioiden perunantuotannon neuvonta. Näihin tehtäviin on kuulunut myös Eviran valtuuttamana siemenperunatarkastukset Itä-Suomessa. Puutarhatilojen neuvonta on ollut lähinnä vihannestilojen ja jonkin verran marjatilojen neuvontatehtäviä.Marjatilojen yrittäjät koko Itä-Suomen alueella, mutta erikoisesti Sisä-Savon ja Pohjois-Savon ovat tulleet Eevalle tutuiksi Kotimaiset kasvikset ry:n valtuuttamissa Laatutarha-auditointi-tehtävissä.

Eeva Leppäsen harrastuksiin kuuluu liikunta ja luonto eri muodoissaan. Talvisin hiihtely koti-Kuopion maisemissa ja kevättalven hiihdot kruunaa vapun tienoon hellehiihto Kilpisjärven tuntureilla. Sulan kelin aikaan vapaa-ajat kuluvat mökkeillen, luonnossa puuhaillen, keräillen luonnon herkkuja ja retkeillen.

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Veijo Karkkonen ja varapuheenjohtajina Olli Petäjä sekä Helena Hänninen. Muut johtokunnan jäsenet ovat Ilkka Pursiainen, Veikko Raivio, Petri Koponen, Veli-Jussi Jarske, Jarmo Röppänen, Matti Kauppinen, Juha Nenonen, Leena Kalilainen ja Pekka Laitinen. Petri Koposen varajäseneksi valittiin Markku Levy Leppävirralta.