Fresh Food Fin lopettaa perunaliiketoiminnan Pellossa

Pellolainen Fresh Food Fin Oy lopettaa perunaliiketoimintansa 1.7.2012 mennessä. Yrittäjä Kaarlo Eeron mukaan lopettamisen syynä on yritykseltä vaaditut kohtuuttomat ympäristölupaehdot.

Eero kertoo YLEn Lapin toimitukselle, että valvontaviranomainen ei ole antanut yritykselle lupaa jatkaa nykyisenkaltaista perunanpakkaamotoimintaa. Yritys ei siten enää tänä keväänä uskaltanut ottaa riskiä, että se olisi tehnyt viljeilijöiden kanssa viljely- ja toimitussopimuksia.

Eero sanoo, että ympäristöviranomaiset uhkasivat yritystä niin sanotulla hallintopakkotoimella, jos se jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Hallintopakkotoimella viranomaiset olisivat voineet viime kädessä esimerkiksi estää yrityksen toiminnan. Fresh Food Finin toimialaan kuuluu perunan varastointi, lajittelu- ja pakkaustoiminta. Yrityksellä on myös muuta liiketoimintaa, joka jatkuu normaalisti.

Yrityksen perunaliiketoiminnan alasajo lopettaanee vuosia yrityksen ympärillä jatkuneen riitelyn. Firman toiminnasta ovat valittaneet viranomaisten lisäksi naapurit ja mökkiläiset.