Puutarha-Sanomien netissä yli 2000 uutista

Puutarha-Sanomien nettipalvelussa oli viime vuonna 124 116 kävijää. Kasvua edelliseen vuoteen oli 35 prosenttia, jolloin kävijöitä oli 91 844. Nettipalvelu on ollut olemassa vuodesta 2001 alkaen, joten nettipalvelu alkoi vajaata vuotta aikaisemmin kuin painettu lehti alkoi ilmestyä. Ensimmäinen Puutarha-Sanomien numero ilmestyi maaliskuussa 2002. Tammikuussa 2012 nettipalvelussa vieraili 11426 kävijää, jotka tulivat 6654 eri IP-osoitteesta eli 6654 eri tietokoneelta haettiin tietoa Puutarha-Sanomien palvelusta.

Edellinen ” Lepaan Outi Tahvosesta vuoden 2012 hortonomi” –uutinen oli nettipalvelun kahdestuhannes uutinen. Lisäksi palvelussa on liki 300 artikkelia. Kaikki uutiset ovat tallessa tietokannassa, ja niitä voi selailla avaamalla uutiset-linkin alta vasemman reunan alalaidasta aikaisempien vuosien uutiset. Myös oikean palkin hakutoiminnoilla voi etsiä uutisia kirjoittamalla esimerkiksi henkilön nimen.

– Nettiuutiset ovat eri uutisia kuin mitä painetussa Puutarha-Sanomat –lehdessä olevat uutiset ovat. Nettiuutiset on voitu laatia puutarha-alaa koskevien tiedotteiden perusteella. Sen sijaan lehdessä olevat jutut ja artikkelit ovat ainutlaatuisia, paikan päällä tehtyjä eikä niitä ole julkaistu missään muussa mediassa, kertoo päätoimittaja Jouko Tikkanen.