Helsingin ympäristöpalkinnon 2011 teemana ruoka

Tänä vuonna voi Helsingin ympäristöpalkinnon saada kunnostautumalla ruokaanliittyvissä ympäristöasioissa. Helsingin kaupunki etsii helsinkiläistä yritystä,yhteisöä tai henkilöä, joka toiminnassaan yhdistää turvallisen ja terveellisenelintarvikkeen ja ympäristöystävällisyyden.

Ekologisuus voi näkyä esimerkiksi elintarvikkeiden tuotannossa ja kuljetuksessa,energian käytössä, tuotevalikoimassa, jätehuollossa tai ympäristöasioidenkokonaisvaltaisessa hallinnassa. Kyseeseen voi tulla myös uusi teknologiahanke tai kirjallinen tai audiovisuaalinen tuote.

Palkinnon saaja voi olla helsinkiläinen yritys, yhdistys, yksityinen henkilö,virasto tai laitos, koulu, päiväkoti tai vastaava.

Ehdotukset perusteluineen tulee jättää viimeistään torstaina 15.9.2011. Kilpailuunvoi osallistua tai voittajaa ehdottaa osoitteessa:www.hel.fi/ymparistopalkinto . Voittajajulkistetaan 3.11.2011 osoitteessa www.hel.fi/ymk

Voittaja saa Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto -merkin vapaasti käyttöönsä.Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan kahden hengen illalliskorttiympäristömerkittyyn ravintolaan.Helsingin kaupungin ympäristökeskus valmistelee ympäristölautakunnalle yhteenvedonpalkitsemisesityksistä. Palkitsemisesta päättää apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.