Jari Koskinen maa- ja metsätalousministeriksi

Tasavallan presidentti on nimittänyt uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi Jari Koskisen (Kok). Hauholta Hämeestä kotoisin oleva maanviljelijä, valtiotieteen maisteri Koskinen toimi maa- ja metsätalousministerinä myös Paavo Lipposen toisessa hallituksessa vuosina 2002 – 2003.

Koskinen oli kokoomuksen kansanedustaja vuosina 1996 – 2009 ja puolueensa varapuheenjohtaja 2001–2008. Vuonna 2009 hän siirtyi Lontooseen Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnan jäseneksi.

Koskinen on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Harrastuksikseen tuore ministeri nimeää muun muassa golfin, salibandyn sekä jääkiekon.

Artjoki valtiosihteeriksi

Valtioneuvosto on tänään nimittänyt maatalous- ja metsätieteiden maisteri Risto Artjoen (s.1963) maa- ja metsätalousministeriön valtiosihteerin virkaan maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen toimikauden ajaksi. Artjoki aloittaa tehtävässään 16.7.2011.

Artjoki siirtyy maa- ja metsätalousministeriöön Euroopan komission talous- ja rahapoliittisista asioista vastaavan komissaari Olli Rehnin kabinetista. Aikaisemmin hän on työskennellyt muun muassa Euroopan komission maatalouspääosastolla, maa- ja metsätalouden erityisasiantuntijana Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa sekä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:ssa.

Valtiosihteeri toimii ministerin apuna poliittiseen ohjaukseen ja asioiden valmisteluun liittyvissä tehtävissä. Hän avustaa ja edustaa ministeriä poliittisten linjausten muodostamisessa, ministeriöiden välisessä koordinoinnissa ja kantojen yhteensovittamisessa, hallitusohjelman toimeenpanossa ministerin toimialalla sekä EU-asioiden ja kansainvälisten tehtävien hoitamisessa.