Tukkutori kehottaa ”rehelliseen ruokaan”

Uuden Tukkutori-lehden (nro 4/2011) kansijuttuna on ”Suomen kuumimmat kokit” eli Suomen parhaimmaksi ravintolaksi listatun Farangin yrittäjäkaksikko Matti Wikberg ja Tomi Björck , joiden toinen ravintola Gaijin sijoittui kymmenennelle sijalla oltuaan vain muutaman viikon auki ennen ammattilaisten äänestystä. Yrittäjät valmistelevat loikkaa Tukholman ravintolamarkkinoille.

Lehden toinen ravintolajuttu kertoo ravintola Sea Horsesta, joka ei ole enää ”Sikala”. Tällä nimellä tätä jo 77 vuotta samalla paikalla toiminutta ravintolaa on kutsuttu. Keittiömestari Janne Heiskanenvalmistaa rehellistä ruokaa.

Kukkatalo Arkadin Lea Laitinen-Ålander vaihtoi autot kukkiin: hän kaipaabisnesajattelua lisää kukkakauppoihin. Toinen kukkakauppajuttu kertoo Lamminpään Puutarha Oy:stä, jonka toimintaa jatkoivat työntekijät Marjo Markkula, Noora Nieminen ja Sari Salminen.

Suomi selvisi säikähdyksellä EHECistä ja kuluttajien luottamus kotimaisuuteen kasvoi. Haastattelussa mm. Lounasidun Pirkka Rauvola ja Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Tukkutori-lehden ässähaastattelussa on kreikkalaissyntyinen ravintoloitsija Georgios Mandalios. Hän katsoo, että Kreikkaa pitää puristaa, ei kuristaa. Ravintoloitsija on huolissaan Suomen työvoimapulasta, kun nuoret elävät mieluummin sosiaalituilla kuin tulevat ravintolaan töihin.

Lehdessä valotetaan lähiruoan uutta ilmiötä, kun Herttoniemen ruokapiiri vuokrasi viljelijän ja pellon tuottamaan 115 perheelle omaa ruokaa. Haastattelussa Olli Repo, Salla Kuuluvainen ja puutarhuri Susanna Lagström.

Lehden pääkirjoituksessa todetaan, että kuluttajat ovat oikeutetusti nostamassa haarukan nokkaan kysymyksen, mitä heille syötetään.

– Nyt tuuli käy lähiruokaan ja luomuun. Kuluttajat haluavat ruokaketjuun enemmän läpinäkyvyyttä. Nykyteknologialla on mahdollista kertoa kuluttajalle, kuka pihvilihan on kasvattanut ja miltä peltolohkolla marja on kypsynyt ja kuka sen on tuokkoseen poiminut. Nyt on rehellisen ruoan aika, kirjoittaa päätoimittaja Jouko Tikkanen.

Voit tilata Tukkutori-lehden hintaan 35 euroa /vuosikerta (7 numeroa) osoitteesta www.tukkutori.eu tai asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (ark. klo 9-15) tai lukea lehden digitaalisena näköispainoksena, johon linkki alla.

LUE TUKKUTORI nro 4/2011

Voit lukea 3 ensimmäistä sivua maksutta ja ostaa koko lehden hintaan 5 €, jonka voit maksaa turvallisesti verkkopankilla tai luottokortilla.