Tukkutorin palvelu paranee – liikenne vähenee

TukkutoriOnline on sähköinen tilausjärjestelmä, joka helpottaa asiakkaiden ostamista Helsingin Tukkutorin lukuisilta yrityksiltä ja maakuntien pientuottajilta. Kuljetusten yhdistäminen voi tuoda suoraa säästöä sekä yrittäjille että ympäristölle.

Projektipäällikkö Oskari Seppelvirta toteaa, että on äärimmäisen mielenkiintoinen tehtävä, kun saa auttaa yrityksiä siirtymään nykyaikaiseen tilausjärjestelmään.

– Asiakkaille tulee yhtenäinen näky koko Tukkutorin tarjonnasta. Mukaan kytkeytyvät myös maakuntien pientuottajien valikoimat. Asiakasyritys voi tästä yhtenäisestä tilausnäkymästä poimia tuotteita ostoskoriinsa ja saada tuotteet yhdellä toimituksella.

Seppelvirta kertoo, että asiakkaat näkevät kaikkien tuotteet ja hinnat, mutta toimittajat eivät näe muiden tuotteita eikä hintoja.

– Yritys voi määritellä hinnat asiakaskohtaisesti ja päättää, hyväksyykö tilausasiakkaan. TukkutoriOnline ei ole väliporras, eikä se omista missään vaiheessa tuotteita.

Oskari Seppelvirta kertoo kuljetusliikkeeksi valitun Esa Kuokka Oy:n auton kiertävän tukkurit iltapäivällä läpi keräten tuotteet.

Maakuntien herkut logistiikkaan

Tukkutorin kuljetuksia yhdistämällä on laskettu voitavan säästää 30 000 päivittäistä ajokilometriä. Yhteiskuljetuksilla on mahdollista pudottaa ajojen määrä noin puoleen.

– Tärkeää on se, että asiakkailta säästyy työaikaa, kun heidän takaovensa käy harvemmin ja he voivat keskittyä omien asiakkaittensa palvelemiseen.

Oskari Seppelvirta iloitsee, kun järjestelmä mahdollistaa pientuottajien tuotteille järkevän tilaus- ja toimituslogistiikan.

– Maakuntien pientuottajat lisäävät Tukkutorin valikoimaa virtuaalisesti. Se lisää asiakkaiden mielenkiintoa TukkutoriOnlinea kohtaan ja samalla vahvistaa Tukkutorilla sijaitsevien ja järjestelmässä olevien yritysten markkinointimahdollisuuksia.

Maaliskuussa TukkutoriOnline siirtyy Helsingin kaupungin ja sen omistaman Tukkutorin vastuulta perustettavalle osuuskunnalle, jonka jäseniä ovat toimittajayritykset.

TukkutoriOnline-järjestelmästä on kahdeksan sivun esittely Tukkutori-lehden numerossa 1/2010. Voit lukea lehden digitaalisena näköispainoksena alla olevasta linkistä 5 euron verkkomaksulla tai tilata lehden kestona 35 euroa/ vuosikerran (Puutarha-Sanomien kestotilaajille hinta on 25 euroa)

Tässä linkki Tukkutoriin