K-kauppiasliitto liittyi Perheyritysten liiton jäseneksi

Perheyritysten liitto ja K-kauppiasliitto ovat solmineet sopimuksen järjestöjäsenyydestä, jolla 1300 K-kauppiasta tulevat K-kauppiasliiton kautta PL:n toiminnan piiriin 2. helmikuuta 2010 alkaen.

Perheyritysten liiton puheenjohtaja Anne Bernerin mukaan jäsenyyden myötä suomalaisen yrittäjäomistajuuden yhteinen edunvalvontapohja vahvistuu.

– K-kauppiasliitto on löytänyt liitostamme itselleen sopivan ja läheisen agendan. Tämä on meille merkittävä luottamuksen osoitus siitä, että Perheyritysten liitto on menossa oikeaan suuntaan ja että meillä on aidot ja oikeat tavoitteet, Berner toteaa.

Perheyritysten liittoon kuuluu yli 300 jäsenyritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 30 miljardia euroa ja jotka työllistävät liki 150 000 henkilöä. K-kauppiaat puolestaan työllistävät yritystensä kautta yli 20 000 työntekijää ja heidän yritystensä liikevaihto on yli 6 miljardia euroa. Yhteensä kyseessä olevat järjestöt työllistävät yli 170 000 ihmistä ja tuottavat yli 36 miljardia euroa liikevaihtoa.

K-kauppiasliiton puheenjohtajan Esa Kiiskisen mukaan järjestöjäsenyys Perheyritysten liitossa tukee K-kauppiasliiton tehtäviä.

– Perheyritysten liiton jäsenyyden kautta saamme lisää vaikutusvaltaista edunvalvontaa muun muassa verotus- ja sukupolvenvaihdoskysymyksissä. Tämä täydentää nykyistä edunvalvontatyötämme ja tuo myös uusia palveluja K-kauppiaille, Kiiskinen toteaa.

Sopimus ei vaikuta Perheyritysten liiton toiminnan periaatteisiin. Perheyritysten liitto pitäytyy jatkossakin edustamiensa yritysten toimialojen edunvalvonnan ulkopuolella.