Gero Hottinger: Sesongit maistuvat parhaimmalta

Keittiömestari Gero Hottinger on huolissaan maamme ruokakulttuurista, sillä suomalainen on maailman nopein syöjä. Gero vaatii perheille yhteisiä hyvän ruoan hetkiä. Ruoanlaiton tulee olla hauskaa, toteaa Gero Hottinger PUUTARHA-Sanomien uusimmassa numerossa (7/2009)

Keittiömestari Gero Hottinger tuli Saksasta Ruotsin kautta Suomeen 1970-luvulla. Hän on ollut ravintola-alalla 40 vuotta.

– Nyt aasialainen ruoka on muotia. Vaikka trendejä tulee, kotimaiset raaka-aineet kiinnostavat aina. Sesongin huomioon ottaminen onkin tärkein homma, sillä silloin ne maistuvatkin parhaimmalta.

– Meillä on vihannekset, marjat, sienet, kalaa ja riistaa. Suomessa kesävihannekset tulevat kesäkuussa, kun eteläisemmissä maissa ne tulevat jo huhtikuussa. Pelkään suomalaisen uuden perunan puolesta, jota ennen odotettiin juhannukseksi. Nyt uutta perunaa on tarjolla ympäri vuoden.

Tuottajien tulisi Hottingerin mukaan tulla omasta kuorestaan ulos. – Ennen tuottajia oli kauppatoreilla, mutta nyt he tuottavat huonolla massasopimuksella ja itkevät sitä.

– Keski-Euroopassa on tarjolla omia herkkuja joka paikkakunnalla. Meillä saa mennä Helsingistä Rovaniemelle, ja joka pysähdyspaikalla on tarjolla samaa ruokaa, hämmästelee Gero Hottinger PUUTARHA-Sanomissa.

PUUTARHA-Sanomat nro 7/2009 sisältää mm. seuraavat artikkelit:

• Ravintoloiden ALV kuumentaa budjettiriihtä, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ja pääministeri Matti Vanhasen sekä MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lapin kannanotot.

• ABC:n torneja nousee kuin sieniä sateella, kehitysjohtaja Ari Sääksmäen haastattelu.

Eija Savolainen kertoo, kuinka ”tyellit” saadaan nopsasti Eteraan

• Lepaa 2009 painottui viherrakentamisen koneisiin, katso Puutarha-Sanomien netistä video.

• ”Väliin piti tulla tällainenkin vuosi”, kommentoi Pauli Lindström sarkastisesti avomaan vihannesten markkinoita, mutta Arto Hyytiäinen pitää porkkanan markkinatilannetta vielä normaalin rajoissa olevana.

• Ruokapalveluilla on muutosten vuodet, sanoo Liedon ruokahuoltopäällikkö Helvi Hyrynsalmi. • Kestävät hankinnat myös ruokalautaselle, vaatii Irma Kärkkäinen lähtiessään polkemaan lähiruokaviestiä Muhokselta Turun kautta Helsinkiin.

• Kuopiolaisten Mika ja Tarja Räsäsen luomumansikoilla on hyvä kysyntä

• Sipoolainen Ahlbergin puutarha löysi markkinaraon, katso video netistä ja lue lisää lehdestä.

• Kaksikielinen raportti Närpes Expo 2009 -messuista. • Messuseminaarit täydensivät Närpiön messuja.

• Närpiöläisen Anders Hannuksen elämäntyönä on kirsikkatomaatti

• Vihannesviljelijät retkeilivät Vakka-Suomessa ja totesivat, että vihanneksia tuotetaan monella reseptillä. Kohteina mm. Raimo Laaksonen Oy ja Massana-kelajyrsimen työnäytös (katso video Puutarha-Sanomat.net palvelusta), Timo Mäkisen tila (esitelty Puutarha-Sanomissa nro 5/2008), Juuresvakka Oy, Yara Suomi Oy sekä kaksi muuta vihannestilaa, joista Jarkko ja Miikka Lassilan tilalla porkkanaan erikoistuminen vauhditti kasvuun ja joista Sami Uusikartanon tilalla osa-aikainen vihannesviljely on antoisaa.

• Vuosi sitten Karjalohjalle perustettu Raikastamo Oy on saanut tunnustusta luomu omenamehusta ja yritys kaipaa lisää luomuomenaa raaka-aineeksi.

Johan Klåvus täytti 50 vuotta ja hän toteaa: ”Pelottavan hyvät perunakasvustot”. Katso Klåvuksen perunannostovideo Puutarha-Sanomien palvelusta.

Lue lisää Puutarha-Sanomista, voit tilata lehden oikean palkin linkistä tai asiakaspalvelustamme, kun haluat tämänkin numeron, puh: 010 387 0880 (ark. 9-15)

UUTTA: Voit lukea Puutarha-Sanomat digitaalisena näköisversioina www.lehtiluukku.fi -palvelusta, tässä linkki: Puutarha-Sanomain digitaaliset näköislehdet