Mestari-perunat Profoodin myyntiin

Vihannissa toimiva Profood Oy ottaa Mestari-perunatuotteiden markkinoinnin omiin käsiin lokakuun alusta alkaen. Niiden markkinoijana on ollut Raisio Oyj:n ja Lännen Tehtaat Oyj:n omistama markkinointiyhtiö Ateriamestarit, joka jatkaa Apetitin ja Ravintoraision tuotteiden markkinointia suurkeittiöille.

– Halusimme lähemmäksi asiakasta ja siten tiivistää yhteistyötä, perustelee markkinointijohtaja Pirkko Suhonen Profoodista.

– Käytännössä tilaukset tulevat jatkossa suoraan Profoodille, joka on tähänkin saakka hoitanut toimitukset ja varastovastuun.

Suhosen mukaan Profoodilla ei tule olemaan myynnissä isoa kenttäorganisaatioita, sillä asiakkaina ovat keskusliikkeet, ketjut ja tukkuliikkeet.

– Mestariperuna-merkkituotteen alla on kattava valikoima kaikkia perunatuotteita paitsi kuoripäällistä tai kuorittua ruokaperunaa. Tuotevalikoima kattaa perunan kuivatuotteet, pakasteet ja vakuumipakatut perunat.

Profood Oy tuotemerkkejä ovat kuluttajille suunnattu Mummon sekä suurtalouksille tarkoitettu Mestari. Profoodin vuosittainen liikevaihto on noin 16 miljoonaa euroa, josta puolet tulee HoReCa-myynnistä. Yritys työllistää 55 elintarvikealan ammattilaista Vihannin tehtaalla, joka jalostaa vuodessa noin 50 miljoonaa kiloa perunaa.

Vihannin perunateollisuus kuului aiemmin Raisio-yhtymään, mutta peruna-alan yritysten perustama Profood osti sen vuoden 2007 keväällä. Profoodin omistavat Kantaperuna Oy, Potwell Oy ja Markku Tuuli. Yrityksen toimitusjohtaja on Satu Raiski.