Kasvis Galleria Pohjoismaiseen kisaan

Kuopiolainen Kasvis Galleria edustaa Suomea valittaessa vuoden 2008 Uusi pohjoinen ruoka –kunniadiplomin saajaa. Valinnan perusteina on ollut muun muassa Kasvis Gallerian taito yhdistää tämän ajan ruoan suurimmat megatrendit eli maukkaus, terveellisyys ja helppous luovalla ja kilpailukykyisellä tavalla. Yrityksen tuotteet edustavat Suomen elintarviketeollisuuden innovaatioiden kärkeä ja tästä osoituksena myös kolme perättäistä voittoa Vuoden Tähtituote –kilpailussa.

Toimistusjohtaja Tarja Peltola kertoo, että valintaan vaikutti myös se, että Kasvis Gallerian jalostetut ja laadukkaat tuotteet perustuvat 80 % pohjoismaisiin marja- ja kasvisraaka- aineisiin, näin yrityksen liikeidea ja tuotteet toteuttavat Uuden Pohjoisen Keittiön ja Ny Nordisk Mat –hankkeen ajatuksia.

Hanke perustuu Pohjoismaisen ministerineuvoston 2006 esittelemään Uusi pohjoinen ruoka –ohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää Pohjoismaiden ruokakulttuuria ja gastronomiaa. Kunniakirja annetaan kunnianosoituksena yritykselle tai henkilölle, joka on tehnyt tunnetuksi ja hyödyntänyt pohjoismaista ruokakulttuuria.

Kasvis Galleria on perheyritys, jossa työskentelee tällä hetkellä noin kaksikymmentä alansa ammattilaista. Asiakkaina ovat ruoan korkeaa laatua, makua ja puhtautta arvostavat ravintolat, suurkeittiöt ja vähittäiskauppojen asiakkaat.

– Kasvis Galleria haluaa tarjota asiakkailleen helppokäyttöisiä tuotteita ja makuelämyksiä juuri tämän päivän tarpeisiin unohtamatta terveellisyyttä ja erityisruokavalioita. Useimmat tuotteet ovat myös vähälaktoosisia ja gluteenittomia. Tuotteissa ei myöskään käytetä väriaineita, vaan tavoitteena on vaalia raaka-aineiden luonnollisia makuja ja värejä, sanoo Peltola.

Kasvis Gallerian tuotteita ovat muun muassa marinoidut kasvikset, sousvide tuotteet, kasvispateet ja -terriinit, perunatanko, röstit, piirakat, kasvisleikkeleet, Caroliina –kasvismakkarat ja bavaroiset. Erilaisten herkullisten tuoteinnovaatioiden avulla yritys on saavuttanut etulyöntiaseman ja näin lisännyt kaiken kaikkiaan kasvistuotteiden kysyntää niin vähittäis- kuin horeca –kaupassakin. Jatkuvaa tuotekehitystä ohjaa erityisesti asiakkaiden tarpeet ja toiveet. Maku, visuaalisuus ja värien yhdistäminen taas ovat osa pitkälle hiottua ammattitaitoa ja yrityksen luotettava tavaramerkki asiakkailleen.