Nettiadressi sokerin puolesta

Nettiadressissa todetaan, että EU aikoo lopettaa suomalaisen sokerin tuotannon. – Saamme valmistaa sitä enää 60 % omasta kulutuksestamme ja vain yhdessä tehtaassa Säkylässä. Neljä muuta tehdastamme on jo pakotettu sulkemaan. Nyt EU:n päätöksellä viimeistäkin uhkaa totaalinen hävittäminen EU:n peruskirjan vastaisesti, suurten tuottajamaiden hyväksi.

– Kansantaloudestamme, Suomi-perheen kaikkien jäsenten kesken jaettavasta potista, siirretään sokerin ostohinnan muodossa suurille ylituotantomaille 120 miljoonaa euroa joka vuosi, lopullisesti. EU on päättänyt maksaa tästä tanskalaiselle sokeriyhtiölle tapporahaa kertakorvauksena 50 miljoonaa euroa, josta vain 20 % jäisi Suomeen. Lisäksi huoltovarmuutemme sokerin osalta alennetaan nollaan.

– Ihmetellään talousongelmia peruspalvelujen tuottamisessa. Todellinen ahdinko on vasta tulossa, jos ostovoimaamme ja palkanmaksukykyämme, toisin sanoen rahan tekemisen oikeuttamme, nakerretaan sekä kaupungeissa että maaseudulla. Ekologisesti kestämättömästi sokeria aiotaan tuoda Suomeen pitkien matkojen takaa. Jos nyt annamme tässä periksi, onko seuraavaksi vuorossa esimerkiksi tärkkelysperuna? Tehdäänkö Suomesta valtio, jonka elintarviketuotanto on ajettu alas?

– Emme hyväksy juuri huippukuntoon hiotun viljelykaluston, ammattitaidon ja Suomen viimeisen juurikassokeritehtaan romuttamista.

Yllä oleva adressi on tarkoitus luovuttaa Brysselissä ti 23.10.2007 EU-parlamentin suomalaisjäsenille. Adressi löytyy osoitteesta:
www.adressit.com/suomalaista_sokeria