Rahikaisen tila vuoden laatutuottajaksi

Kotimaiset Kasvikset on nimennyt RIITTA ja VELI RAHIKAISEN Mikkelistä avomaan vihannesviljelyn Vuoden laatutuottajiksi. Rahikaisten tuotteet ja toiminta arvioitiin laadukkaiksi Kotimaisten Kasvisten teettämän laadunseurannan ja tukkuliikkeiltä saadun palautteen perusteella.

Rahikaisten tilalla erikoistua alettiin erikoistua vihannesviljelyyn vuonna 1981 ja noin viisi vuotta myöhemmin koko tuotannossa oli siirrytty luomuviljelyyn. Tilan päämyyntituote on luomusipuli, jota viljellään vuosittain noin 3,5 hehtaarin pinta-alalla. Sipulit varastoidaan tilan omassa sipulivarastossa, mutta pakkaaminen ja markkinointi on ulkoistettu viime vuodesta alkaen Siilinjärvellä toimivalle Vehviläisen sipulitilalle. Sieltä ne toimitetaan tukkuliikkeisiin eri puolille maata.

Veli Rahikainen korostaa yhteistyön tärkeää merkitystä. Yhdessä toimien viljelijät voivat tarjota asiakkailleen isompaa tuotevalikoimaa, parempaa toimituskykyä ja -varmuutta sekä entistä yksinkertaisempaa kaupankäyntiä. Yhteistoiminnalla saadaan myös kustannussäästöjä.