Suomen Kokkimaajoukkue on voittanut kultamitalin lämpimästä keittiöstä Culinary World Cup –kilpailuissa, jotka järjestettiin 19.- 23. marraskuuta Luxemburgissa. Kylmän keittiön osuudesta heltisi pronssinen mitali. Yhteispistemäärä oikeutti Kokkimaajoukkueen koko kilpailun yhdeksänteen sijaan.
Kokkimaajoukkueen kapteeni KARI AIHINEN kertoo, että Suomi ei ole voittanut kultaa lämpimästä keittiöstä vuosikymmeniin. Kylmästä keittiöstä joukkue odotti parempaa menestystä, joten pronssi oli pieni pettymys.
Joka neljäs vuosi pidettävä Culinary World Cup järjestettiin ExpoGast –messujen yhteydessä. Kilpailuihin osallistui joukkueita 25 eri maasta. Kansallisille maajoukkueille tarkoitettu kilpailu sisälsi kaksi erillistä osiota. Lämpimän keittiön kilpailussa (Restaurant des Nations) valmistettiin kolmen ruokalajin menu 105 hengelle, ja kylmän keittiön kilpailuun (The Exhibition of Cold Dishes) kuului lautas– ja vatitöitä.
Suomalaiskokkien menussa oli alkuruokana haudutettua piikkikampelaa ja paistettua kampasimpukkaa, pääruokana Ahvenanmaan karitsaa ja jälkiruokana suklaaveriappelsiinimoussea.
Kokkimaajoukkueeseen kuuluvat kapteeni Kari Aihinen (Ravintola Savoy), varakapteeni Juha Rissanen (Suklaatäplä), Oula Hänninen (Katisten Kartano), Marko Palovaara (Valio), Mika Palonen (Ravintola Yume), Mikko Martikainen (Ravintola Savoy), Pasi Pärssinen (Fazer Amica), Sami Rekola (Ravintola La Cocina, Boathouse Hss), Toni Rantala (Fredr. Edv. Ekberg) Joukkueen johtajana toimii Jari Hämäläinen. (Finfood)