Tietotori kukkaviljelyn integroidusta kasvinsuojelusta

Suomalainen kukkaviljely on ottamassa mallia kasvihuonevihannesviljelystä ja siirtymässä integroituun kasvinsuojeluun. Agropolis Oy ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus toteuttavat yhteistyössä Kauppapuutarhaliiton kanssa INTO-projektia, jonka yli 20 pilottiviljelmällä leikko- ja ruukkukukkien tuholaistorjunta hoituu kemiallisen ja biologisen torjunnan yhdistelmällä eli integroidulla torjunnalla. Muutamalla yksittäisillä kukkaviljelmällä integroitua torjuntaa on käytetty jo toistakymmentä vuotta. INTO-projekti siirtää nyt kolmatta vuotta integroidun torjunnan teknologiaa paljon laajemman viljelmäjoukon käyttöön. Pilottiviljelmät antavat näyttöjä uudesta kasvinsuojeluteknologiasta rohkaisten muitakin viljelmiä siirtymään integroituun torjuntaan tiedonsiirtoprojektin päätyttyä.

Integroidun torjunnan tuntuvin hyöty kukkaviljelmille on tuholaisten torjunta-aineresistenssin parantunut hallinta. Integroidun torjunnan avulla tuotettuja kukkia kotiinsa ostava kuluttaja tietää saavansa vastuullisella tavalla kasvatetun suomalaisen tuotteen.

INTO-projektin pilottiviljelmillä käytettyjä kasvinsuojelumenetelmiä, niillä saatuja tuloksia ja projektin tuottamia tietotuotteita esittelee projektin päätapahtuma, kukkaviljelyn integroidun kasvinsuojelun Tietotori Lepaan puutarhaoppilaitoksessa 16 marraskuuta klo 10-16. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Länsi- ja Etelä-Suomen lääninhallitusten osarahoittamat ESR-projektit “Integroitu torjunta koristekasvituotannossa” ja “Integroitu torjunta Etelä-Suomen koristekasvituotannossa” (INTO) järjestävät projektien yhteisen päätapahtuman

Tietotori kukkaviljelyn integroidusta kasvinsuojelusta

To 16.11 klo 10-16 Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) Lepaan yksikkö, auditorio

Tietotori on kaikille kiinnostuneille avoin ja ilmainen tapahtuma. Viljelijä, puutarhuri, neuvoja, opettaja, opiskelija, kuluttuja – tule hakemaan uusin tieto kukkaviljelyn nykyaikaisesta kasvinsuojelusta!

Ilmoittautumiset pe 10.11. mennessä: Ulla-Maarit Raitanen, puh. 040 526 1021 tai sähköpostilla ulla-maarit.raitanen@agropolis.fi

Lisätietoja: Marika Linnamäki, puh. 040 847 8920, marika.linnamaki@agropolis.fi