Pentti Kalmille Juurestentuottajain viiri

Huittislaista juurestenviljelijää Pentti Kalmia muistettiin Pärnussa, jossa järjestettiin avomaavihannesten seminaari helmi-maaliskuun vaihteessa. Juurestentuottajain puheenjohtaja Erkki Isokaski ojensi Kalmille yhdistyksen viirin. Pentti Kalmi tunnetaan Pejo-sadonkorjuukoneen kehittäjänä.

Erkki Isokaski totesi onnittelusanoissaan, että Pentti Kalmi on ollut pitkäaikainen Juurestentuottajain yhdistyksen tilintarkastaja.

Saarioisten Säilyke Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Mäkelä toteaa Pentti Kalmin olleen yhdenpitkäaikaisimmista sopimusviljelijöistä. – Hän on viljellyt juureksia, etenkin punajuurikasta, vuosikymmenten kuluessa miljoonia kiloja Saarioisille.

Pentti Kalmi on konepajassaan kehittänyt sadonkorjuukoneita. Pejo-merkkinen nostokoneen myynti on siirtyneet Lännen Plant Systemsille.

Pejo on Suomessa valmistettu korjuukone porkkanalle, punajuurelle ja lantulle. Pejo-korjuukone kiinnitetään traktorin vetovarsiin ja runkoon. Kone on naatista nostava ja listittyjen naattien poisto tapahtuu sivulle. Laatikkoa käsitellään koneen trukkihaarukkaa nostamalla ja kääntämällä. Käsittely on erittäin hellävaraista juureksille