Lime Finland Oy konkurssiin – uusi yritys aloittamassa

Ruotsalaisomisteinen Lime Finland Oy tuoretukkuliike asetettiin konkurssiin 19.10. Helsingissä. Uuden yrityksen käynnistäminen on työn alla. Lime Finland Oy on konkurssissa Kaprikorn Oy –nimisenä, ja nimen muutos on viety kaupparekisteriin 21.10. Konkurssipesää hoitaa asianajotoimisto Veikko Palotie. Uusi yritys on aloittamassa nimellä Lime Group Oy.

Vuonna 2002 perustettiin Helsinkiin Lime Finland Oy. Se jatkoi Tuoretukku Laukkarisen vihannes- ja hedelmätukkukauppaa, mikä oli kestänyt 20 vuotta. Lime Finland Oy kuuluu Everfresh-konserniiin, jolla on lukuisia hedelmien ja vihannesten maahantuonti- ja tukkuliikkeitä. Ruotsissa toimii Lime Frukt & Grönt AB, joka myy pääasiassa myymälöihin ja ravintoloiden tukkukauppiaille.

Tiettävästi Lime Finland Oy:n vaikeuksien syynä on ollut se, että ruotsalaisomistajat halusivat keskittyä vähittäiskauppaa palvelevaan jakeluun ja luopuivat suurkeittiöpuolesta, vaikka vähittäiskaupan puolella kilpailu on hyvin kireätä. Toisena syynä lienee ollut se, että tilavuokrat ovat olleet huomattavan suuret ja Osuuspankkien eläkekassa vuokranantajana ei halunnut joustaa vuokrasopimuksessa, mitä Limen omistajataho oli vuoden vaatinut.

Lime Finland Oy:n haki konkurssiin omistajayhtiö. Lime Finland Oy:n palveluksessa on ollut 38 henkilöä. Liikevaihtoa yrityksellä on ollut 10-20 miljoonaa euroa. Osakepääoman suuruus on ollut 8.409 euroa. Koko Everfresh ryhmän liikevaihto vuonna 2003 oli 300 milj. euroa.