Vadelman viljelyopas uusiutui

Puutarhaliiton julkaisemasta ja Ismo Ruutiaisen kirjoittamasta Vadelman viljely -oppaasta on ilmestynyt uusi painos. Muun muassa viljelijänä ja neuvojana työskentelevän Ruutiaisen kasaama perusteellinen käsikirja kertoo kaikki tärkeimmät faktat vadelman viljelystä Suomessa.

Oppaassa käydään yksityiskohtaisesti läpi kaikki viljelyn vaiheet viljelmän perustamisesta sadon korjuuseen. Mukana on selkeät kuvaukset lajikkeista, taudeista ja tuholaisista. Kuvat vadelman pahimmista taudeista, vioituksista, tuhoeläimistä ja rikkakasveista on koottu värikuvaliitteeseen.

Uutta tarkkaa tietoa

Moni asia on muuttunut lähes kymmenen vuotta sitten ilmestyneen Vadelman viljely -oppaan ensimmäisen painoksen jälkeen. Uudessa kirjassa esitelläänkin edellistä laajemmin muun muassa sadon ajoittamista, kasvusto- ja maanpinnan katteiden käyttöä, tihkukastelua ja lannoituskastelua. Myös monien tuhoeläinten esiintymisestä ja käyttäytymisestä on saatu paljon uutta tietoa. Lisäksi painotetaan markkinointiosaamisen tärkeyttä.

Ruutiainen käy kirjassa järjestelmällisesti läpi sekä omia kokemuksiaan viljelijänä että alan uusimpia tutkimustuloksia. Hän väläyttelee myös runsaasti vielä käytännössä kokeilemattomia mahdollisuuksia. Näitä esimerkkejä löytyy niin viljelymenetelmien kuin markkinoinninkin puolelta. Asiat esitetään selkeästi ja yksityiskohtaisesti, ja näkökulma on käytännönläheinen.

Sisällön ajanmukaistamisen ohella Vadelman viljely -kirjasta on muokattu entistä helppolukuisempi ja selkeämpi. Myös sivumäärä on uuden tiedon myötä kasvanut.

Vadelman viljely -opasta voi tilata Puutarhaliiton nettisivuilta osoitteesta www.puutarhaliitto.fi/vadelmakirja.html tai puhelimitse, (09) 584 166. Hinta on 42 euroa + postituskulut. Opiskelijoille ja yli 10 kappaleen ryhmätilauksille 20 prosentin alennus.

Takaisin sivun alkuun