Työvaatteiden saatavuus paranee

Suomen johtava työvaatevalmistaja ja -toimittaja, Image Wear Oy, vahvistaa asemaansa kotimaan työvaatemarkkinoilla laajentamalla oloissamme ainutlaatuista työvaatemyymäläketjuaan. Ketjun 19. Job Työasupalvelu -myymälä avataan Vantaan Tikkurilassa lokakuun alussa. Samanaikaisesti laajentumishankkeiden kanssa on ketjussa meneillään vanhojen myymälöiden remontointi vastaamaan yhtenäistä Job-konseptin ulkonäköä.

Suomen työvaatteiden kokonaismarkkinaa on vaikea summata, mutta sen arvellaan tällä hetkellä olevan noin 200 miljoonaa euroa. Tarjonta alalla on runsasta ja sen mukaisesti myös kilpailu on kovaa. Kauppaa tehdään perinteisesti ensisijaisesti B-to-B-lähtöisesti vaatevalmistajan myyntikonttoreista käsin. Pienille ja keskisuurille yrityksille sekä muun muassa ammatillisille oppilaitoksille tällainen tapa käydä kauppaa ei aina ole paras mahdollinen.

– Job Työasupalvelun tavoitteena on tehdä työvaatteiden hankinnasta sovituksineen ja mahdollisine vaatteisiin tulevine yritystunnuksineen mahdollisimman helppoa. Pk-yrittäjillä on usein kiire ja he toivovat saavansa työvaatteet mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Pienille yrityksille on tärkeää, että työvaatteita myydään myös yksittäiskappaleina ja mieluiten myymälästä, joka on omaa yritystä lähellä, sanoo Job Työasupalvelun ketjupäällikkö Ari Tauriainen.

Tauriaisen mukaan Image Wear tulee avaamaan uusia Job-myymälöitä lähivuosina eri puolille Suomea 2-4 myymälän vuosivauhdilla. Lokakuussa avattava Tikkurilan Job-myymälä tulee tavaratalo Anttilan yhteyteen. Vaikka myymälä palvelee ensisijaisesti yritysasiakkaita ovat myös yksityiset kuluttajat liikkeeseen tervetulleita. Ari Tauriaisen mukaan moni kuluttaja onkin löytänyt vaatteita ulkoiluun ja harrastuksiin nimenomaan työvaatemyymälästä.

– Työvaatteet valmistetaan kestämään kovaa käyttöä, usein ääriolosuhteita ja teollista pesua, joten ne kestävät arjen kulutusta. Ulkoiluvaatteista esimerkiksi talvihaalarit ovat pilkkijöiden ja moottorikelkkailijoiden suosiossa, sillä työvaate, joka on suunniteltu pitämään käyttäjänsä kuivana ja lämpimänä työssä, toimii myös vapaa-ajan asuna.

Image Wear Oy:n ja Job Työasupalvelun tuotevalikoimiin kuuluvat kattavasti eri teollisuuden ja palvelualojen sekä terveydenhuollon työvaatteet. Lähes 45 vuotta toimineen, perheyrittäjyyteen perustuvan Image Wear -konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli noin 33 miljoonaa euroa. Pääosa liikevaihdosta tulee kotimaan markkinoilta, mutta yhtiöllä on myös vientiä Venäjälle, Baltiaan ja Keski-Eurooppaan. Konseptoidun työvaatemyymäläketjun uskotaan vahvistavan yrityksen markkina-asemaa ja toimivan kilpailuetuna muihin työvaatevalmistajiin nähden.

Image Wearin kotipaikka on Tampereella

Tilanteessa, jossa monet suomalaiset tekstiilialan yritykset ovat siirtäneet toimintojaan ulkomaille, keskittää Image Wear toimintojaan kotimaahan. Vuoden vaihteessa valmistui yhtiön tuotevaraston noin 3 000 neliön laajennusosa, joka mahdollistaa yhtiön koko tuotevaraston sekä materiaali- ja tarvikevarastojen sijoittamisen Tampereelle.

– Keskitämme tuotevarastot Tampereelle, mutta suurasiakkaittemme käsivarastoja ja sovitusmalleja on myös Job Työasumyymälöiden yhteydessä, Tauriainen täsmentää. Tampereella yhtiön noin 200 työntekijästä työskentelee noin 150.

Job Työasupalvelun myymälät sijaitsevat: Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Oulussa, Raumalla, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa sekä 1.10.2004 alkaen Vantaalla