Raisio höystää margariinia Camelina-öljyllä

Raisio yhtymän ja Camelina Oy:n yhteistyön tuloksena markkinoille tuleemargariini, joka sisältää Camelina-öljyä. Se sisältää runsaastiomega-3-sarjan rasvahappoja, joilla on todettu olevan terveyttä edistäviävaikutuksia. Öljy on erityisesti hyvä alfalinoleenihapon lähde.

Raision ja Camelina Oy:n yhteistyö alkoi huhtikuussa 2002. Työn tuloksenasyyskuun alusta on markkinoilla ollut saatavilla Beneviva Omega3-kevytmargariini. Se on saanut myös Suomen Sydänliiton ja SuomenDiabetesliiton myöntämän Sydänmerkin eli on tuoteryhmässään rasvan jasuolan kannalta parempi valinta. Tuote on myös maidoton, laktoositon jatäysin kasviperäinen.

Benevivan omega-rasvahapot tulevat Camelina-kasviöljystä ja rypsiöljystä.Camelina Sativa eli ruistankio tai kitupellava on Välimeren ja Keski-Aasianmaista peräisin oleva uusvanha viljelykasvi. Sen viljelystä kiinnostuttiinuudestaan 1980-luvulla, sillä kestävyytensä ja satoisuutensa lisäksiCamelina-kasvista puristettu öljy sisältää runsaasti omega-3-sarjanrasvahappoa.

Camelina Oy on sopimusviljelyttänyt Camelina sativaa Suomessa vuodesta1999. Yritys kylmäpuristaa omalla menetelmällään neitsytöljyä Camelinansiemenistä ja on tuonut markkinoille Camelina-tuoteperheen.