Selvitysmies aukomaan MTT:n solmuja

Maa- ja metsätalousministeriö on nimittänyt toimitusjohtaja TUOMAS KUHMOSENselvitysmieheksi arvioimaan Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksenMTT:n tutkimusasemien kehittämistä. MTT:ssä hiertää myös se, että biologisen tutkimuksen varoja on siirretty talous- ja teknologiatutkimukseen 10 miljoonan markan arvosta vuosittain.

Selvityksen lähtökohtana on MTT:n kesäkuussa tekemä esitystutkimusasemaverkoston kehittämisestä, ja siinä on määrä tarkastellaerityisesti Lounais-Suomen ja Hämeen tutkimusasemien sekä Tohmajärvenemolehmätutkimuksen kehittämisvaihtoehtoja. Selvityksessä arvioidaanasemien tieteellistä merkitystä ja nykyisen tutkimuksenjärjestämisvaihtoehtoja, tutkimus-asemien aluetaloudellista ja yleistäalueellista merkitystä sekä tulevaisuuden uudenlaisten toimintamallien jaalueellisen yhteistyön kehittämismahdollisuuksia.

PUUTARHA-Sanomat -lehden numerossa 5/2003 oli uutinen, jossa Laukaan tervetaimiaseman johtaja Marjatta Uosukainen otti kantaa MTT:n sisäiseen rahanjakoon.

– MTT suosii talous- ja teknologiatutkimusta ja samalla kurjistaa biologista tutkimusta. Ilman biologista tutkimusta taloustutkijoilla ei ole mitään tutkittavaa, sanoi maat.metsät.tohtori Marjatta Uosukainen.

Lehti on tilattavissa oikeassa palkissa olevasta linkistä.