Venäjänkielinen mansikan viljelyopas ilmestyy

Suomalaisten mansikanviljelijöiden perusteos, Ville Matalan ”Mansikan viljely” ilmestyy venäjän kielellä. Venäjän kielinen laitos on myös toimitettu uudestaan sikäläiset olosuhteet ja viimeisin mansikanviljelyn tietämys huomioon ottaen.

Venäjän lähialueyhteistyöhön suunnatuilla varoilla ProAgria Etelä-Karjalan maaseutukeskus on toteuttanut ”Pietarin marjaosaamiskeskus” -hanketta. Pietarin ympäristössä eli ns. Leningradin alueella on mansikanviljelyä 56 hehtaaria, josta puolet on Taitsyn tilalla. Kirja tulee hyötykäyttöön kuitenkin koko Venäjällä.

Projektivastaava Ari Kultanen arvioi, että kirjalla on käyttöä myös Suomessa olevien tuhansien venäläisten poimijoiden opastuksessa.

Kirja on ostettavissa juhannuksen jälkeen Etelä-Karjalan Maaseutukeskuksesta hintaan 13,50 euro (12,50 + alv 8%) kappale, vähintään 10 kpl tilaus hintaan 10,80 / kpl (10,00 + alv 8%). Näihin hintoihin lisätään todelliset postikulut lähetyksen painon mukaan. Maksu laskulla E-KMK:n tilille.

Tekijä: Ville Matala:
Julkaisija: ProAgria Etelä-Karjalan Maaseutukeskus:
Koko: A5:
Sivumäärä: 214 (mustavalkoinen, kirjan lopussa värilliset sivut mansikan tuholaisista ja taudeista) Tilausosoite:ProAgria Etelä-Karjalan MaaseutukeskusPL 4653101 LappeenrantaPuh. (05) 678911Fax (05) 453 0008