Mobiiliteknologiaa erikoiskasvien tuotannon seurantaan

Tuotantoyksiköiden suurentuessa maataloudessa ja erikoiskasvien viljelyssäkasvaa myös tiedon ja sen siirtonopeuden tarve. Tietoa tarvitsevat niinviljelijät kuin neuvontapalvelutkin. Forssalainen mobiiliteknologiaanerikoistunut ohjelmistotalo Doweb Oy on lähtenyt yhdessä maaseudun jaelintarviketalouden kehitysyhtiö Agropolis Oy:n kanssa kehittämääntietokantapohjaisia sovelluksia, joilla välitetään tietoa pelloltaneuvontapalveluille ja sieltä asiantuntijatietona takaisin viljelijöille.

Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on kehittää nykyaikaiseentiedonsiirtoon pohjautuvia järjestelmiä, joilla viljelijät ja heidänkanssaan sopimustuotantoa harjoittavat elintarvikeyritykset pystyvättekemään oikea-aikaisia päätöksiä mm. kastelu- ja lannoitustarpeesta,kasvinsuojelutoimista sekä korjuun ajoittamisesta.

Hankkeessa hyödynnetään Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksenMTT:n kehittämiä kasvi- ja riskimalleja. -Vahvuutena on myös, se ettäkasvukausien aikana kasvustojen tarkkailijoilla, kuten viljelijöillä janeuvojilla on välineet, joilla toimittaa havaintotietonsa nopeastiasiantuntijoiden tulkittavaksi, perustelee Dowebin toimitusjohtaja KIMMOLEINO.