Parhaat hevi-osaajat löytyivät

Kotimaiset Kasvikset ry:n vähittäismyymälöiden Hevi-osaaja 2002-kilpailu on ratkennut. Tiukassa kilpailussa Vuoden 2002 Heviosaajiksi selviytyi Isojen Supermarkettien sarjassa Erkki Kairento K-Supermarket Seilorista, Espoosta ja Hypermarkettien sarjassa Kaisa Höysti, K-Supermarket Hertasta, Helsingistä.
Finfood LUOMU jakoi kunniamaininnan Luomuosaamisesta, jonka sai Özgul Okoh Oulun Citymarketista.

Vuoden 2002 kilpailu on jatkoa yhdistyksen kolme kertaa aikaisemmin järjestämälle Suomen Paras Hedelmä- ja Vihannesosasto -kilpailulle. Kilpailun tavoitteena on hevi-osaston ammattitaitoisten osaajien esiintuominen.

Myymälän näyttävimmällä osastolla, hedelmä- ja vihannes-osastolla, on suuri merkitys asiakkaan valitessa ostopaikkaansa. Ajankohtainen, näyttävä ja värikäs heviosasto luo asiakkaalle mielikuvan koko myymälästä. Se, miltä osasto näyttää ja miten se myy, on kiinni osastonhoitajan osaamisesta ja aktiivisuudesta. Hevi-osastolla työskentely vaatii luovuutta, kaupallisia taitoja, rohkeutta riskien ottoon ja jatkuvaa ruoka-alan sekä oman tuoteryhmän uutuuksien seuraamista.

Kotimaiset Kasvikset ry:n järjestämä Hevi-osaaja 2002-kilpailussa arvioidaan kilpailijan tuotetuntemusta, laatuosaamista, osaston myyvyyttä ja asiakaspalveluosaamista.Kilpailu on edennyt kolmessa vaiheessa. Alkukysymykset saivat kaikki vähittäismyymälät elokuun alussa. Alkukarsinnan jälkeen kilpailu jatkui isojen supermarkettien ja hypermarkettien osalta semifinaaliin, johon ylsi kummassakin sarjassa kahdeksan kilpailijaa. Kotimaiset Kasvikset ry:n edustajat vierailivat semifinalistien työpaikalla haastattelemassa ja arvioimassa ”työnäytettä” eli heviosastoa. Viimeiseen vaiheeseen ylsi kummastakin sarjasta neljä finalistia, jotka osallistuivat 10.10.2002 hevitenttiin Helsingissä.

Tiukassa kilpailussa Vuoden 2002 Heviosaajiksi selviytyi Isojen Supermarkettien sarjassa Erkki Kairento K-Supermarket Seilorista, Espoosta ja Hypermarkettien sarjassa Kaisa Höysti, K-Supermarket Hertasta, Helsingistä.Finfood LUOMU jakoi kunniamaininnan Luomuosaamisesta, jonka sai Özgul Okoh Oulun Citymarketista.

Heviosaaja 2002 kisan finaaliin ylsivät seuraavat myymälät:
Iso supermarket sarjan (1001-2000 m²) finalistit:
Kairento Erkki, K-Supermarket Seilori, Espoo
Kittilä Leena, S-Market Kauhajoki
Koski Raija, K-Supermarket Veljmies, Kuopio
Laurila Annika, Superspar Klaukkala

Hypermarket sarjan (yli 2000 m²) finalistit:
Blomqvist Nina, Sesto Etujätti Linnainmaa, Tampere
Höysti Kaisa, K-Supermarket Hertta, Helsinki
Mönttinen Sanna, S-Market Columbus, Helsinki
Okoh Özgul, Citymarket Oulu