Puutarhatuet maksuun täysimääräisenä

Kasvihuonetukea sekä metsämarjojen ja -sienten varastointitukeamaksetaanlokakuussa täysimääräisenä valtioneuvoston asetusten mukaisesti.Puutarhatuotteiden varastointitukea pitää hakea viimeistään 23.10.2002.Tuki maksetaan ensi vuoden alussa.

Kasvihuonetuen toisen ja samalla lopullisen erän maksatus voidaan aloittaalokakuun puolivälissä. Erän suuruus on yli seitsemän kuukaudenviljelykaudella 4,70 euroa/m² ja 2-7 kuukauden viljelykaudella 2,40euroa/m². Tomaatille, kurkulle, salaatille, tillille, persiljalle,paprikalle ja koristekasveille maksetaan yli seitsemän kuukauden tukeahyväksytyn viljelyalan mukaan. Avomaankurkulle, kiinankaalille jarapealehtiselle keräsalaatille tuki maksetaan vastaavasti 2-7 kuukaudentukena.

Kasvihuonetuen maksatuksen hoitaa työvoima- ja elinkeinokeskus sekäAhvenanmaalla lääninhallitus. Tukiehtojen on täytyttävä viljelykaudenloppuun asti, joten valvonnat ja mahdolliset takaisinperinnät jatkuvatnormaalisti myös maksatuksen jälkeen.

Metsämarjojen ja -sienten varastointituki vuodelta 2002 maksetaan lokakuunlopulla.

Puutarhatuotteiden varastointitukea maksetaan jäävuorisalaatin,kiinankaalin, kukkakaalin, kyssäkaalin, lantun, mukulasellerin,palsternakan, parsakaalin, persiljan, porkkanan, punajuuren, punakaalin,purjon, sipulin ja valkokaalin varastoinnista. Tuki lasketaanloka-joulukuussa käytössä olevan varastotilavuuden perusteella.

Varastointitukihakemuslomakkeet postitetaan esitäytettynä syyskuun loppuunmennessä viime vuonna tukea saaneille, mutta niitä on saatavissa myöskuntien maataloustoimistoista, työvoima- ja elinkeinokeskuksista sekä maa-ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen lomakejakelusta (p.09-5765 2248, fax. 09-5765 2213).