Härmän torjuntaan uutusaine

Uusi Hortifain-valmiste tuo helpotusta niin kurkun kuin muidenkin puutarhakasvien härmäongelmiin, lupaa OSMO PULKKINEN Nutriforte Oy:stä. Yhtiö on palvellut puutarha-alan ammattilaisia ja harrastajia nyt 10 vuoden ajan.
– Valmiste lisää kasvin hyvinvointia ja vähentää kastelun tarvetta, kun Hortifain alentaa veden pintajännitystä ja kasvualusta kastuu tasaisemmin, sanoo Pulkkinen.

– Hortifain levitetään kasvustoon joko lehtisumutuksena tai kastelulannoitukseen sekoitettuna. Valmisteen tehoaineena on teasulfiitti ja teasulfonaatti. Se sisältää myös merileväuutetta.

– Hortifain plus -valmiste on erikoisesti tarkoitettu varmistamaan peruskastelun onnistuminen. Kun se alentaa pintajännitystä, niin kasvualusta kostuu nopeasti ja tasaisesti. Kuumina kesinä käsittely kannattaa toistaa parin kuukauden välein.

– Valmiste hajoaa biologisesti sataprosenttisesti. Siitä ollaan hakemassa luomuhyväksyntää, kertoo Pulkkinen. Nurtifortella on myyntivalikoimassa kastelulannoitteet kaikille kasveille niin ammattilais- kuin harrastajakäyttöönkin.

– Nutricote-kestolannoitteen vaikutusaika on jopa kaksi vuotta. Kun sitä lisätään kerran kesässä, on kotipuutarhan kukkaloisto taattu, lupaa Pulkkinen.

– Pitkäkestoinen lannoitevaikutus perustuu rakeisten lannoitteiden kuorikerrokseen.

– Multicote-lannoite on hallitusti liukeneva ja sen vaikutusaika on neljästä 12 kuukauteen. Se on ostohinnaltaan edullisempi kuin Nutricote, joten se on tullut suosituksi erityisesti kaupunkien ja seurakuntien käytössä.

– Nutriforte on latinaa ja suomeksi käännettynä se on kasvuvoima. Nimi sopii niin suomalaisten kuin ulkomaistenkin suuhun, kertoo Osmo Pulkkinen perheyrityksensä nimenvalintaa.

– Kastelulannoitteet valmistetaan Hollannissa ja raaka-aineet ovat pääosin israelista.

Harrastajapakkaukset valmistetaan Keravalla. Ammattilaisille lannoitteet lähetetään suoraan Raumalta. Ruotsinkielisellä Pohjanmaalla jälleenmyyjänä on Clima Kontroll Kb -niminen yritys.