Avidus- tuoteperhe laajenee

Ilmajoen Osuusmeijeri on laajentanut Avidus-tuoteperhettään uudellaHedelmäcoctail-juomalla. Avidus-juoman herapitoisuus on lähes 90prosenttia, mutta tyypillinen heran maku on saatu pois käyttämällä heranmaitosokeri alkoholiksi.
– Juoma on siinä suhteessa ainutlaatuinen, sillävastaavia juomia ei muilla ole, vakuuttaa toimitusjohtaja JOUKO HIETAMÄKIIlmajoen Osuusmeijeristä. Ensimmäinen Avidus-juoma tuotiinomenanmakuisena markkinoille viime vuoden joulukuussa.

Hietamäen mukaan yleisöllä tehtyjen koemaistiaisten perusteellahedelmäcoctail on saanut paremmat arvosanat kuin omenan makuinen juoma.
-Olemmekin miettineet ensi vuodeksi uudeksi mauksi kotimaisia marjoja, hänpaljastaa.

Terveyspommi itseään vaaliville

Runsaasti antioksidatiivisia A-, C- ja E-vitamiineja sekä rypäleenflavonoideja sisältä Avidus soveltuu niin aamu-, ruoka- kuinsaunajuomaksikin mutta hedelmäsokeria sisältävänä toimii hyvin myöspalautumisjuomana kuntolenkin tai urheilusuorituksen jälkeen.

– Tuotteeseen on lisätty hedelmäsokeria, koska maitosokeri on käytettyalkoholiksi, Hietamäki sanoo. Juoman alkoholipitoisuus on noin kaksitilavuusprosenttia, joten lapsille sitä ei voi suositella. ParhaitenAvidus-juoman ovatkin ottaneet vastaan keski-ikäiset terveystietoisethenkilöt.

Toistaiseksi suurkaupunkien mehuhyllyillä

-Vaikka Avidus on maitotuote, niin tuote ohjautuu kaupassa yleensämehuhyllyille, Jouko Hietamäki sanoo, muttei pidä ratkaisua lainkaanpahana. Kaupat hinnoittelevat tuotteet itse, mutta yhden litran pakkausmaksaa tavallisesti alle kaksi euroa.

Avidus-tuotteita on saatavissa Etelä-Pohjanmaan alueella mutta myösjoistakin hyvin varustetuista kaupoista Helsingissä, Turussa, Tampereellaja Oulussa. Osuusmeijeri käy parhaillaan neuvotteluja päästääkseenkeskusliikkeen ketjujakeluun.