Innovaatiopalkinto odottaa hakijaansa

Suomen Messusäätiön 5000 euron suuruinen Agri-INNO-palkinto jaetaan maataloustoimialan innovaatiolle nyt kolmatta kertaa, tällä kertaa KoneAgriassa. Palkinnon saajaa voi ehdottaa 30.9.2021 asti. Nyt jos koska kaikki tuoreet innovaatiot ovat tervetulleita.

Agri-INNO-palkinto annetaan henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka tuo maataloustoimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palkinto. Palkinnonsaajan valitsee raati, jossa on edustajat MTK:sta, Työtehoseurasta ja ProAgriasta. Palkinto jaetaan 14.10.2021 KoneAgria-messuilla Tampereella.

Raati valitsee palkinnonsaajan. Vuonna 2021 raatiin kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:sta, toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta ja toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta.

Raati ottaa arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavia asioita: Palkinnon saaja on toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä tai kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu. Innovaatio on edistänyt toimialan tuottavuutta tai kestävää kehitystä. Palkinnon saaja on tehnyt innovaatiota tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.

Tänä vuonna voittaja saatetaan päättää messuilla tehtävien lyhyiden esittelyjen perusteella. Loppusuoralle tässä tapauksessa valittaisiin enintään viisi innovaatiota. Ehdotukset perusteluineen voi lähettää 1.7. – 30.9.2021 lomakkeella, joka löytyy verkkosivulta www.koneagria.fi.

Agri-INNO 2018 -palkinto myönnettiin GrainSenselle, joka on kehittänyt kädessä pidettävän viljalaatua analysoivan mittalaitteen. Vuonna 2020 palkinnon sai Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen, joka on kehittänyt kokonaan maanalaisia langattomia maaperäantureita, joiden avulla päästään seuraamaan maaperän kosteus-, lämpötila- ja suolapitoisuusolosuhteita.

KoneAgrian uutuudet

Agri-INNO-palkinnon lisäksi KoneAgriassa julkaistaan alan medioiden valitsemat messujen uutuudet. Messukeskus järjestää KoneAgria-messut 14.–16.10.2021 Tampereella. Tapahtuman ohjelman tuottaa ProAgria yhteistyössä Messukeskuksen ja alan toimijoiden kanssa.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto.

www.koneagria.fi, #koneagria #agriinno