Lepaa 2018 -näyttely hyvissä tunnelmissa

Lepaa 2018-näyttely pidettiin elokuun 16.–18. päivinä, torstaista lauantaihin.  Näyttelysää oli optimaalinen, lämpöä 23–24 astetta ja poutaa. Ainoastaan lauantaina sadekuuro kasteli alueen, mutta sekin tuli jo ennen näyttelyn avaamista.  Puutarha-Sanomat nro 7/2018 -lehdessä on laaja paketti Lepaan tunnelmia ja yritysesittelyitä.

Lepaan näyttelypäivistä torstai ja perjantai olivat edellisvuotta vilkkaampia. Kaikkiaan näyttelyyn kävi tutustumassa 8900 vierailijaa, mikä vastasi järjestäjien tavoitetta.

Näytteilleasettajia oli ennätykselliset 197, tällä kertaa mukaan oli kelpuutettu joitakin puutarha-alan ulkopuolisia yrityksiä. Tänä kesänä olivat mukana myös kaikki merkittävät puutarha-alan tarvikefirmat, kun parittomina vuosina niistä muutamat pitävät välivuotta.

Silmiinpistävää oli ekologisten rikkaruohon torjuntalaitteiden monipuolinen esilläolo, kun herbisidien käyttöä vähennetään. Virallisia, näyttelyjärjestäjien uutuuksia valittiin 22 kappaletta. Kukkaloisto oli runsas, kun taimitoimittajien kookkaat kasvit ja oppilaitoksen istutukset olivat lämpimän kesän ansiosta parhaimmillaan. Myös monia kukkien suoramyyjiä oli paikalla.

Näyttely on yksi vanhimmista puutarhanäyttelyistä Euroopassa. Ensimmäinen näyttely oli vuonna 1964, joten se on järjestetty jo 54 kertaa. Näyttelyssä on vuosi vuodelta lisääntynyt viherrakentamiseen ja maanrakentamiseen tarkoitettujen koneiden osuus.

Ensi vuonna näyttelyn järjestävä Kauppapuutarhaliitto ry täyttää 100 vuotta. Luvassa on juhlanäyttely 15.–17. elokuuta 2019.