Tukkutori-lehden numerossa 3/2011 otetaan kantaa euroon. Päätoimittaja Jouko Tikkanen vertaa vapun alla kirjoittamassaan pääkirjoituksessa euron kujanjuoksua H.C.Andersenin satuun ”Keisarin uusista vaatteista”.
”Valtakunnassa vietettiin iloista elämää, mutta sinne ilmestyi kaksi petkuttajaa. He olivat kutovinaan näkymättömällä langalla maailman ihaninta kangasta. Lisäksi siinä oli kummallinen taika: ihminen, joka oli kykenemätön hoitamaan virkaansa tai mahdottoman typerä, ei saattanut ensinkään nähdä kankaasta valmistettuja vaatteita.”
– Tämän päivän keisarit – ministerit ja komissaarit – ovat näkevinään eurossa maailman ihanimman ja kauneimman valuutan, jotta heitä ei leimattaisi kykenemättömäksi hoitamaan virkaansa. He patsastelevat euron kanssa, kun se on tuonut hyvinvointia ja matalan inflaation. Kansalaiset ovat olleet uskovinaan samaan, jotta heitä ei pidettäisi mahdottoman typerinä.
Pääkirjoituksessa todetaan, että Euroopan talouden akuuttia kriisiä pyritään harsimaan kasaan ERVV:n avulla ja pysyvää vakautta luomaan ERVV:n avulla.
– Näiden sisällön ymmärtäminen menee niin kansalaisten kuin monien virkamiesten ja poliitikkojen ymmärryksen yli. Nämä ovat niitä näkymättömiä lankoja, joiden voimaan täytyy sokeasti uskoa. Varsinkin nuoriso on jo aikaa sitten keksinyt lyhenteen EVVK, jonka se tietää tulevan sanoista ”ei voisi vähempää kiinnostaa”.
– Sadussa pieni lapsi huudahti, että eihän keisarilla ole vaatteita ensinkään. Saman teki kaukaisen EU-maan Timo Soini, jota SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari nimitteli viime tammikuussa isoksi poikavauvaksi. Timo Soini ei pelännyt populistiksi leimautumista ja hän huudahti, että eurossa on valuvika, kun suomalaiset joutuvat kustantamaan kreikkalaisten ”yökerhoelämää”.
”Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli: – Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.”
Hallitustunnustelija Jyrki Katainen on asettanut Portugalin apupaketin ja EU:n pysyvän vakausrahaston hallitukseen pääsyn kynnyskysymykseksi. Perussuomalaisilla oli vaalikamppailussa tuiki vastakkaiset teesit. Hallitusvalta ja sen ulkoiset puitteet mustine ministeriautoineen on suuri houkutus Timo Soinille ja kumppaneille. Pian nähdään, onko Soini kamariherrana kantavinaan euron vakauspakettien laahusta, jota ei pitänyt olla ensinkään. Vai aiheuttaako hän kunnon jytkyn, ja euro romahtaa?
Tukkutori-lehden numerossa 3/2011 on monta mielenkiintoista juttua:
• Maailman parhaat ravintolat, tuore raportti 50 maailman parhaan ravintolan julkistamistilaisuudesta Lontoosta: voittaja Noman René Redzepin haastattelu, Hans Välimäen Chez Dominique säilyi listalla sijalla 35.
• Nokialla pannaan paremmaksi: panimomestari Riitta Sulkaman haastattelu, Keisarin luomuolut valittiin Vuoden 2011 luomutuotteeksi
• Toinen vuoden luomutuote on Snack-luomukurkku. Sen kasvattaja on KKK-Vihannes, yrittäjä Esa Kiviojan haastattelu.
• Valion Maito Plus valittiin Vuoden tähtituotteeksi, Tukkutori julkaisi ensimmäisenä alan lehtenä jutun tapahtumasta.
• Vuoden Kokki Henri Kotkavuori on uskollinen Savoylle. Hänen ja kolmanneksi sijoittuneen Teppo Säkkisen haastattelut.
• Jesse Lintumäki aloitti K-market Ahjontorilla, josta hän tekee entistä ruokaisampaa asiakkaiden kauppaa
• Pekka Lintumäen K-citymarket Tammisto Vantaa aloitti: hevi-hoitaja Heidi Kiiskisen haastattelu.
• Kansikuvassa Eine-Maria Kücükpala ja Hanna Tervo ovat ruusuisia mestareita, he saivat kukkasidonnan Suomenmestaruuskisoissa kultaa ja pronssia. Lue mestareiden haastattelut lehdestä.
• Valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmästä toivottaa paikallisen tarjonnan tervetulleeksi. Hänet valittiin ProLuomun puheenjohtajaksi
• Ruotsi on luomussa askeleen edellä: Mikael Robertsson Coop-ketjusta kertoo.• Sirje Varmin unelma on toteutunut: kukkasidonnan Viron mestari pitää kukkakauppaa Etelärannassa, samoissa tiloissa missä oli Lisa Wardin kukkakauppa vuonna 1907.• Kauppatorin lokeilla on piikikäs kesä, lue lisää Tukkutorista.• Vakiopalstat HerttaSeiska ja Patakunkku hauskuuttavat lukijoita, kolumneja Timo Taulavuorelta, Markku Heliniltä ja Virvantulet Virva Antilan kirjoittamana.
Voit tilata Tukkutori-lehden hintaan 35 euroa /vuosikerta (7 numeroa) osoitteesta www.tukkutori.eu tai asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (ark. klo 9-15) tai lukea lehden digitaalisena näköispainoksena, johon linkki alla.
Voit lukea 3 ensimmäistä sivua maksutta ja ostaa koko lehden hintaan 5 €, jonka voit maksaa turvallisesti verkkopankilla tai luottokortilla.