Tutkatiedot paljastivat viikonloppuna kaalikoin massamuuton Suomeen. Muutto liittyi idästä tulleeseen saderintamaan. Suuria määriä kaiunaiheuttajia havaittiin tutkassa muun muassa aamupäivällä 7. heinäkuuta.
Massamuutto todettiin MTT:n (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus), Ilmatieteen laitoksen ja Helsingin yliopiston uuden, yhteisen tutkimushankkeen yhteydessä. Hankkeessa on tarkoitus kehittää tutkatekniikan käyttöä kasvintuhoojien havaitsemisessa.
Kaalikoin toukka on 8 – 12 mm:n pituinen ja väriltään harmaa tai vihreä. Aikuinen kaalikoi on 8 – 10 mm:n pituinen, ja lepoasennossa sen selässä näkyy aaltomainen valkea juova, muutoin perhonen on harmaa. Kaalikoin toukat syövät lehtiin ikkunamaisia kuvioita.
Koit valtasivat erityisesti rypsien ja kaalikasvien kasvustot. Myös kaikki ristikukkaiset rikkakasvit vetivät koit haistelemaan lisääntymispaikkoja.
Ongelmaksi koit voivat muodostua kaaliviljeljelmillä, jos uusien toukkien kehitystä ei estetä. Toukat kalvavat lehtiä ja kaivautuvat kaalien sisään koteloitumaan. Kaalipeltojen koitarkkailu on syytä aloittaa heti.
Tutkakuvien jatkoanalyysit voivat paljastaa hyönteisten lähtöpaikat ja myös muiden hyönteisten vaelluksen. Erityisen huolellisesti kannattaa tarkistaa jo nyt perunapellot koloradonkuoriaisen leviämisriskin takia.